fbpx

Zadrani pokišli

Zadar izgleda ne može bez negativnog rezultata na otvaranju sezone. U 1. kolu Prve HNL Hajduk je do nogu na Stanovima potukao Zadrane i na kraju slavio rezultatom 1:5. Zadrani su loše ušli u utakmicu, a u tom stilu su nastavili svih 90 minuta. Kiš je na početku s dva gola uglavnom odredio smjer utakmice, Kouassi je kroz obranu Zadra prolazio kako je htio, a ni ostali hajdukovci nisu zaostajali za njim.

U prvih 15 minuta utakmice obostrano ispitivanje snaga, iako, Hajduk je odmah preuzeo terensku inicijativu. Zadrani su ipak prvi priprijetili. Prvi udarac prema vratima uputio je Josip Bilaver u 19. minuti, s 20 metara odapeo je nekoliko metara iznad grede gostujućih vrta. Zadra ne posustaje, Ivančić je iskosa s ruba kaznenog prostora odapeo prema golu Hajduka, lopta je kao i u prošloj situaciji otišla previsoko.

A onda su Splićani u 25. minuti došli u vodstvo. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Zadra lopte se dokopao Mujan i opalio prema Gluićevim vratima. Na nesreću Zadrana na putu lopti u pokušaju da blokira udarac našao se Jerbić od kojeg se lopta odbija u visokom luku, praktički lobuje Gluića i udara u vratnicu. Najsnalažljiviji je u tim trenucima bio Tomislav Kiš kojem nije bilo teško s dva metra loptu ugurati u praznu Zadrovu mrežu – 0:1.

Igrala se 34. minuta kada je Hajduk povisio vodstvo. Zadra je ponovno u obrani djelovao u najmanju ruku zbunjeno, Koussi se poigrao s Jerbićem od kojeg se ponovno lopta odbila do Kiša kojem ponovno nije bilo teško pogoditi praznu mrežu – 0:2.

Igrala se 34. minuta kada je Hajduk ponovno mogao natjerati Gluića da loptu vadi iz svoje mreže. Jozinović je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio za Kiša koji iz prve gađa pored gola. A onda je Zadra u završnici prvog poluvremena smanjio. Na jednu „svijeću” na rubu kaznenog prostora Hajduka odlično je skočio Ivančić, prihvatio je i uposlio Terkeša koji prizemnom loptom matira Kalinića – 1:2. Minutu nakon toga sudac Strahonja označio je poluvrijeme.

Od prve minute nastavka trener Ferdo Milin u vatru šalje kapetana Jakova Suraća umjesto Šime Gržana. Prvu prigodu u drugom poluvremenu ima Zadar. Bilaver je odlično ušao u šesnaesterac gostiju s desne strane i uposlio Cona koji s 12 metara puca malo pored desne vratnice gostujućeg gola.

U 52. minuti Hajduk je postigao gol, točnije Maloča, ali iz zabranjene pozicije pa ga je sudac Strahonja opravdano poništio. Dok su Splićani slavili nepostojeći zgoditak, Zadar je pokušao izvesti brzi napad, ali i Terkeš se s druge strane našao u zaleđu. Trener Hajduka Igor Tudor žestoko je u tim trenucima protestirao, a sudac Strahonja ga je poslao na tribine. U 59. minuti Hajduk je zabio „ispravan” zgoditak. Muić je pogriješio na polovici igrališta, Jozinović presjekao loptu, sjurio se prema kaznenom prostoru Zadra i uposlio Kouassija. Bjelokoščanin se odlično okrenuo i precizno pogodio gornji lijevi kut Zadrova gola – 1:3.

Minutu kasnije nova „pegula” za Zadrane, Jerbić na nedozvoljen način zaustavlja Kouassija i Strahonja mu dodjeljuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Trener Milin odmah vadi iz igre Bilavera, a na mjesto isjkučenog Jerbića postavlja Sarića. Trenutak kasnije i Muića mijenja Grgurovićem. Međutim, sve te izmjene nisu puno pomogle Zadranima. U 75. minuti „bili” su povećali vodstvo. Kouassi je ponovno ispremiješao obranu Zadra i uposlio Pašalića koji je „proparao” mrežu Zadra – 1:4. Deset minuta kasnije nova promjena rezultata, Hajduk je povisio vodstvo. Bencun je opalio s 20-k metara, Gluić je bio nemoćan – 1:5.

ZADAR – HAJDUK 1:5
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 4.000. Sudac:Marijo Strahonja (Zagreb) 6,5. Pomoćnici: Siniša Premužaj (Varaždin) i Dražen Fejer (Bjelovar). Strijelci: 0:1 Kiš (25′), 0:2 Kiš (34′), 1:2 Terkeš (44′), 1:3 Kouassi (59′), 1:4 Pašalić (75′), 1:5 Bencun (85.). Žuti kartoni: Bilaver, Jerbić, Terkeš, Con, Prahić, Surać (Zadar), Kiš, Jozinović, Vršajević (Hajduk) Crveni: Jerbić (60′ – drugi žuti)

ZADAR: Gluić 5, Prahić 5, Con 5, Jerbić 5, Bilaver 5,5(od 61. Sarić 5), Muić 5 (od 67. Grgurović 5), Begonja 5,5, Vasilj 5,5, Gržan 5(od 46. Surać 5,5), Ivančić 5,5 Terkeš 6. Trener: Ferdo Milin

HAJDUK: Kalinić 6, Milović 6, Vršajević 6,5, Anđelković 6, Pašalić 6,5 (od 87. Luštica -), Mujan 6 (od 79. Bradarić -), Jozinović 6,5, Maloča 6, Sušić 6, Kiš 7(od 69. Bencun 6,5), Kouassi 7. Trener: Igor Tudor

Izvor: Zadarski list