fbpx

Zadru 14, Jaderi osam odličja

U Splitu je održan drugi krug regionalnog Prvenstva Hrvatske za kadete, mlađe juniore, juniore i seniore u plivanju. U konkurenciji dalmatinskih klubova nastupili su i članovi Zadra i Jadere koji su svojim rezultatima najavili uspješno Prvenstvo Hrvatske koje ih očekuje u Zagrebu 20. do 23. srpnja.

Izrazito su brojni bili plivači Zadra, kojih je u Splitu nastupilo 41. Uz 18 plivača Zadra koji su ranije odradili norme HPS-a za nastup na PH (juniorke Laura Čizmin, Hana Zelić, Tea Kadić, Ana-Marija Petani; mlađe juniorke Katja Čizmin, Petra Sabo, Maja Ninčević, Viktorija Vidaić, Lucija Dukić, Anna Mladenović; mlađi junior Borna Dukić te kadeti Filip Petani, Bruno Torbarina, Borna Artić, Antonio Milin, Marjan Kulaš, Luka Perović i Luka Smrkinić) dva nova imena uključila su se u ekipu koja putuje na PH. To su mlađa juniorka Karla Donadić i kadetkinja Nikka Sipina.

Odlična štafeta

Do pojedinačnih medalja došli su kao i prošlo kolo sestre Čizmin, Borna Artić, Filip Petani i Bruno Torbarina. Tri individualne medalje uzela je Katja Čizmin, i to jednim potezom, na 100 m prsno (1.19.24) Katja je isplivala prvo mjesto u mlađe juniorskoj, juniorskoj i općoj konkurenciji. Laura Čizmin bila je drugoplasirana u juniorskoj i općoj konkurenciji u istoj disciplini s 1.19.69, a na 50 m leđno druga je juniorka s 32.64.

U muškoj postavi kluba još dvije medalje na 100 m prsno donijeli su Borna Artić, koji je bio prvi s 1.14.22, dok je srebro pripalo Bruni Torbarini (1.17.56). Filip Petani imao je tri brončana nastupa, na 200 m leđno (2.23.30), 50 m delfin (28.36) i 400 m slobodno (4.37.36).

PK Zadar imao je ukupno 10 postava štafeta, a u zajedničkom nastupu najjači su bili kadeti Zadra, koji su osvojili paletu medalja. Pobjednička štafeta u sastavu Filip Petani, Bruno Torbarina, Marjan Kulaš i Borna Artić bila je zlatna na 4×50 slobodno (1.47.19), srebrna na 4×50 mješovito (2:01.25) i brončana na 4×100 slobodno (3:59.30).

Bavdek (opet) predvodio Jaderu

Od članova Jadere najbolje rezultate ponovno je postigao kadet Leo Bavdek koji je ovaj put osvojio pet medalja. U kategoriji kadeta osvojio je srebro na 200 m slobodno i zlato na 400 m slobodno te titulu kadetskog regionalnog prvaka. U kategoriji mlađih juniora osvojio je srebro na 400 m slobodno, dok je u istoj disciplini osvojio broncu u kategoriji juniora i broncu u općoj kategoriji. U ovom krugu na programu je bila i disciplina 1500 m slobodno gdje je također doplivao do prvog mjesta, ali se za ovu disciplinu kadetima nisu dodjeljivale medalje. Kadetkinja Petra Rudić je osvojila tri medalje. Na 200 m slobodno u kategoriji kadeta osvojila je srebro dok je u istoj disciplini u kategoriji mlađih juniorki osvojila broncu, a treća je bila i na 400 m slobodno u svojoj kategoriji.

Jaderini plivači nastupili su s 13 članova, osvojili 15 odličja i tri titule regionalnog prvaka. Najuspješniji je bio kadet Leo Bavdek koji je doplivao do 10 odličja (3 zlata, 4 srebra, 3 bronce), te je trostruki regionalni prvak i to u disciplinama 400 m slobodno, 400 m mješovito i 800 m slobodno. Od deset medalja šest je osvojio u svojoj kategoriji, dvije u kategoriji mlađih juniora i po jednu medalju u kategoriji juniora i u općoj kategoriji. Slijedi ga kadetkinja Petra Rudić koja je osvojila četiri odličja (1 srebro, 3 bronce) tri medalje je osvojila u svojoj kategoriji dok je jednu osvojila u kategoriji mlađih juniorki. Mlađi junior Lucijan Krpina je osvojio jednu brončanu medalju u svojoj kategoriji. Tako će na na PH-u Jaderu predstavljati kadeti Leo Bavdek, Petra Rudić, Ante Nižić i Nikita Baraba te mlađi junior Lucijan Krpina.

Izvor: Zadarski list