fbpx

ZAPALJEN DINAMOV MERCEDES DIREKTORA LOKOMOTIVE KOJI JE RANIJE VOZIO MAMIĆ Šikić je poznat po plaćanju jamčevine Sanaderu

Božidar Šikić (58) je čovjek od najvećeg povjerenja šefa Dinama Zdravka Mamića

Skupocjeni Mercedes CL500 u vlasništvu GNK Dinamo vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna namjerno je zapaljen u gluho doba noći u ponedjeljak u garaži na zagrebačkoj Bijeničkoj cesti u sklopu obiteljske kuće Božidara Šikića (58) zvanog Šika, direktora NK Lokomotive i čovjeka od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića! Policijski očevid isključio je tako kvar na instalacijama kao eventualni uzrok požara i sada su sve oči istražitelja uprte u jednom smjeru – tko je osoba, ili pak, više njih koja je na neutvrđen način zapaljivom tekućinom polila i bombastično zapalila ‘mečku’ koju je do zadnjeg trenutka koristio Zdravko Mamić prije nego što (si) je kupio Audi i prepustio ga na korištenje Šiki – bivšem golmanu koji je svojedobno radio i kao izbacivač po zagrebačkim klubovima. Misteriozni piroman je, doznajemo, imao vremena od 21,15 u nedjelju do 1,30 sati u ponedjeljak da Dinamov mercedes zapali, a je li nešto sumnjivo snimila neka od nadzornih kamera na susjednim objektima, nije poznato.

-Probudilo me nekoliko malih uzastopnih eksplozija oko 1,30 sati. Vatra i dim su sukljali u vis najmanje tri metra. Nismo znali što se događa niti što gori. Scene koje obično gledamo na malim ekranima preselile su se pod prozor, u susjedno dvorište. Strahovala sam da požar ne prijeđe na našu stranu jer je sve puno crnogorice koja bi začas planula i proširila se na objekt. Odmah sam zvala policiju koja je vrlo brzo došla, baš kao i vatrogasci – ispričala nam je nakon neprospavane noći jedna od susjeda obitelji Šikić. Prije požara, pojašnjava još, nikakvu buku nije čula, a o samoj obitelji malo odnosno ništa ne zna osim da je „glava kuće u svijetu nogometa“.

-Susjedstvo se uznemirilo jer je požar automobila bio doslovce između dvije kuće okružen drvećem. Božidar i njegova odabranica su mirna obitelj, žive u toj velikoj kući koju je naslijedio i čisto sumnjam da bi zbog njegove nogometne funkcije netko mu odlučio na ovaj način se osvetiti – zaključuje pak druga susjeda ne želeći čak ni špekulirati je li Šikić nekome stao na žulj ili je, pak, vatri možda kumovao kvar na vozilu.

Inače, unatoč svojim nogometnim funkcijama i maksimirskim pričama da je zahvaljujući Šikićevom otkrivanju i prodaji Milana Badelja, Matea Kovačića i Šime Vrsaljka u proteklih godinu dana Dinamo zaradio 20 milijuna eura, Šikićevo ime u javnosti je najviše odjeknulo kada mu se ime našlo na popisu osoba koje su bile spremne dati jamčevinu ne bi li bivši premijer Ivo Sanader u prosincu 2011. godine, nakon što mu je uslišena ustavna tužba u slučaju Fimi-medija, izašao na slobodu.

Za razliku od Luke Bebića koji je kao garanciju da Sanader neće pobjeći, pod hipoteku stavio svoju kuću u Komarni od 1,8 milijuna kuna te Jerka Rošina koji je založio svoj stan u Splitu, Šikić i nogometaš Tomo Šokota su za bivšeg premijera nesebično izdvojili svaki po 150 tisuća eura.

Iako je Sanader u međuvremenu ponovno završio iza rešetaka remetinečkog zatvora nakon nepravomoćne presude u slučaju Hypo i Ina MOL ‘teške’ deset godina zatvora, sud nije ukinuo ranije izrečene mjere u drugom sudskom postupku pa samim time niti položeno jamstvo od 12,4 milijuna kuna. Stoga su nekretnine Luke Bebića, Jerka Rošina, Mirjane Sanader i Marija Zubovića kao i 300 tisuća ‘nogometnih’ eura Šokote i Šikića i dalje pod blokadom.

Izvor: Jutarnji list