fbpx

Zatvaraju Macho zbog 128kn viška u blagajni

Inspektori zatvaraju kafe Macho u vlasništvu njemačke obitelji! Pri obavljenom nadzoru u blagajni je nađeno 128 kuna viška. Vlasnici je najavljeno kako će biti kažnjena s minimalno 20.000 kuna, te na 5 dana zatvaranjem objekta. Inspektori će objekt zapečatiti danas u 10 sati, a tada će vlasnica održati konferenciju za novinare. Navela je kako je cijeli život živjela i radila u Njemačkoj, a svu ušteđevinu njezina je obitelj odlučila uložiti u ugostiteljski objekt u Zadru. Međutim, zbog ovakvog ponašanja nadležnih službi, nastat će im gubici, zbog kojih će ga morati zatvoriti i vratiti se u Njemačku. Najavili su da će o svemu izvijestiti njemačke medije, požaliti se njemačkom veleposlanstvu, a spremni su u borbi za svoja prava ići i na Međunarodni sud u Strasbourgu.

Evo dopisa koji je vlasnica ugostiteljskog objekta Macho, Sanja Baka uputila medijima.

Razlog za održavanje konferencije je dolazak inspektora koji je također najavljen za 10 sati s ciljem zatvaranja našeg objekta, uz obrazloženje da su pri obavljenom nadzoru našli 128 kuna viška u blagajni.

Najavljeno nam je kako ćemo biti kažnjeni sa minimalno 20.000 kuna, te zatvaranjem objekta u trajanju od pet dana.

Napomenula bih da je naš objekt istog dana obišao i šef komunalnih redara, Edo Fantela, te nas bez razloga maltretirao i dobacivao neprimjerene komentare, a u konačnici nije utvrdio nikakve nepravilnosti.

S obzirom da smo njemački državljani, šokirani smo i zgroženi ovakvim ponašanjem, na kakvo nikad ranije nismo naišli.

Cijeli život smo živjeli i radili u Njemačkoj, te smo svu ušteđevinu odlučili uložiti u otvaranje ugostiteljskog objekta u Zadru, gdje sam se vratila živjeti sa svoje dvije kćeri. Cilj nam je bio živjeti i raditi od svog rada u svojoj Domovini, međutim, zbog ovakvog ponašanja nadležnih službi, prisiljeni smo pomiriti se s gubitkom, zatvoriti objekt i vratiti se natrag u Njemačku.
Zatvaranjem objekta na 5 dana, te kaznom od preko 20.000 kuna, stvorit će se gubitci zbog kojih možemo reći da nam je uništena egzistencija.

S obzirom da je Hrvatska odnedavno članica Europske unije, o iskustvu koje smo doživjeli, izvijestit ćemo njemačke medije, te se požaliti Njemačkom veleposlanstvu, kao i nadležnim institucijama u Njemačkoj.

Svojim odnosom nadležnih službi prema nama, uništena nam je egzistencija.
Spremni smo u borbi za svoja prava ići i na Međunarodni sud u Strasbourg.

Izvor: HRT Zadar