fbpx

2Cellos se vratili “kući”

Luka Šulić i Stjepan Hauser, vratili su se u Zadar nakon nekoliko godina kao 2Cellos i zapalili zadarsku publiku, iako je bilo komentara da su Zadrani pomalo mlako dočekali dvojicu virtuoza na violončelima.

Njih su se dvojica upoznala upravo u Zadru u sklopu projekta Strings Only. Tada je Luka svirao u crkvi Sv. Donata. Nekoliko godina kasnije ta mu je crkva poslužila kao idealna kulisa.

2957d5706190c8b0ab0a

To je sasvim neko drugo iskustvo svirati u jednom ovakvom prostoru. Ali i vani je predivno, ali na drukčiji način. Upoznali smo se s nekih 14 godina na seminarima Strings Only, koje je organizirao moj profesor Valter Dešpalj, a osim toga učenici i profesori su i nastupali u Donatu. Ovdje sam bio sedam-osam puta,prisjetio se Luka.

Kako je to izgledalo prije desetak godina u Zadru na svoj je šaljiv način ispričao i Stjepan.

b6817731bdf07b0babbf

Ja sam baš sjedio tu njega, a on je svirao tamo na pozornici. Bio sam ljubomoran. Čekao sam svojih pet minuta da odsviram nešto, ali nikako da dođem na red. Sudbina se malo poigrala, pa sam sada eto svirao ispred donata. No, još mi se nije stvorila želja da ovdje otpjevam. Tako da ćemo ovdje napraviti jedan klasični koncert,rekao je Stjepan.

Našalili su se i na račun svojih gudala, jer ih svako malo moraju mijenjati.

6e72ff7d9bbba20598dc

To je vrlo ozbiljno pitanje. Treba mijenjat sva ta gudala. To je skup sport. Otprilike svako dva-tri tjedna ih treba mijenjat. Zato na turneje vodimo sa sobom konja, pa kad nam treba otkinemo malo od repa,našalili su se Luka i Stjepan.

b6817731bdf07b0babbf

U Zadru su imali i pojačanje, bubnjara Dulu, za kojega kažu da im posebno diže atmosferu. A dok su 2Cellos razgovarali s novinarima, pred crkvom Sv. Donata gužvali su se njihovi fanovi čekajući da im potpišu CD-ove. U publici je bila i pjevačica Nina Badrića, koja je po prvi put u Zadru uživo slušala 2Cellos. Društvo joj je pravio fotograf Stephan Lupino, koji s Lukom i Stjepanom dogovara novo snimanje fotografija, a možda i video-spota.

a61fcb182b582bdc0468

Izvor: HRT Zadar

Foto: Flip Brala/Pixell