fbpx

Austrijanci kupili teren, a plana još nema

Prestanite obmanjivati javnost! Vi dobro znate da predmet istrage USKOK-a nije UPU zone Poforča, niti investitor već Vi i vaši suradnici iz prethodnog vijeća, poručio je Vice Čirjak, direktor Terra nekretnina napuštajući subotnju sjednicu Općinskog vijeća Kukljice bivšoj načelnici, a sada predsjednici Vijeća Gorani Poropat. Poropat se nije dala smesti već je Čirjaku odgovorila kako svi znaju tko, što i kako je radio.

– Tko je za što kriv, to će se pokazati – samouvjereno je zaključila Poropat odbacivši s dnevnog reda točku koja se odnosila na UPU turističke zone Poforča (odnosno Rasovica – Pod Forča), a čime je zapravo još jednom u šest godina zaustavljen projekt vrijedan 200-tinjak milijuna eura. Sve se to događa u vrijeme gospodarske krize, ali i dok uskočki istražitelji “češljaju” općinske poslovne knjige. Kako je po važećem zakonu istraga tajna, službeno se o predmetu zanimanja USKOK-a ništa nije moglo doznati. No bez ikakve sumnje istražitelji iz Splita, njih četvero, nekoliko su dana u tom otočnom mjestu prikupljali pisane materijale te obavljali razgovore sa svim vijećnicima iz prošlog saziva OV i zaposlenicima u Općini Kukljica.

Najviše ih je zanimala bivša načelnica Gorana Poropat koja je nakon razgovora s uskočkim istražiteljima za naše novine izjavila kako ne želi ništa komentirati, jer da ništa nema smisla. Poropat, međutim, demantiraju neslužbene informacije koje smo uspjeli doznati od izvora bliskog istrazi te u razgovoru s direktorom investitorske tvrtke Terra nekretnine.

– Terra nekretnine su za otkup zemljišta oko uvale Poforča, uknjižbu i slično već uložile šest milijuna eura. Vlasnici tvrtke sa svojim kapitalom su u Kukljicu došli još prije sedam godina s ciljem da tamo realiziraju projekt koji bi u konačnici vrijedio oko 200 milijuna eura. Da je riječ o vrijednom i ozbiljnom projektu pokazuje brza i odgovarajuća reakcija Vlade RH, a o tome svjedoči i izjava resorne ministrice Mrak Taritaš kako je s projektnom dokumentacijom za turističku zonu Poforča sve u redu – pojasnio je Čirjak dodajući kako je očito da “sitni lokalni kokošari blokiraju to ulaganje zbog svojih nezadovoljenih, privatnih interesa i ambicija”.

Izvor: Zadarski list