fbpx

Bare i Majke otkazali, sve ostalo ide po planu

Unatoč najavama o najjačoj subotu koju su Užance vidjele u posljednjih pet-šest godina, uz koncert Psihomodo Popa i Gorana Bare i Majki, to se ipak neće ostvariti. Organizatora ovogodišnjih Užanci Martina Uzelca, naime, jučer je nazvao menadžer Majki Igor Boltek.

Užance su ove godine započele već u srijedu navečer, nultog dana manifestacije, kada su s dva broda do mula na Donjoj rivi doplovili Saljani u tradicionalnim narodnim nošnjama, a potom i daleko poznata Tovareća mužika. Svojim su “performanceom” po gradskim ulicama, puhanjem u rogove i “šuškanjem” starim peglama pozivali Zadrane i turiste da se što prije upute na Dugi otok, u Sali, na Užance.

Večeras je na programu “Ribarska noć” koja uključuje kuhanje i biranje najboljeg brudeta te pripremu ribe i ostalih plodova mora. Navečer na rivi nastupa klapa Batuda.

Subota je dan za sportske susrete i natjecanja koja su na programu “dok je sunca”, a navečer se odvija “Saljska noć”, što znači da nas očekuje iluminacija porta, brodova i kaića.

Subota je ujedno i dan kojem se većina ljubitelja Saljskih užanci najviše veseli. Iako ne nastupaju Bare i Majke, na pozornici će se pojaviti Psihomodo Pop, a organizator, iako u zadnji čas, obećava dovođenje još jednog benda.

Nedjeljno jutro će početi budnicom po mjestu. Trka tovarov slijedi u kasnopopodnevnim satima. Nakon dodjele nagrada slijedi nastavak zabave uz rock’n’roll. Užance će nastupom zatvoriti grupa Ljetno kino i Davorin i Bogovići.

 Izvor: Zadarski list