fbpx

Biciklizam: Novi dobri nastupi biciklista Svetog Donata

BK Sv. Donat nastupio je na utrci koja se boduje za Kup Dalmacije. Utrku je organizirao BK Marjan i Biciklistički savez Dalmacije (BSD).

Početnici A i B su vozili 27 kilometara dugu stazu od Konjskog do Malačke. U konkurenciji osam vozača iz BK Marjana, BK Fortica i BK Sv. Donat, prva tri mjesta pripala su vozačima BK Sv. Donata iz Zadra, Luka Šepat je prvi stigao na vrh uspona na Malačkoj, a iza njega Roko Zorović te Ronaldo Paleka.

U Početnicima B, na cilj prvo je stigao Dorian Badel iz BK Sv. Donat, a iza njega je došao Toni Srbić, takodjer BK Sv. Donat. Treće mjesto osvojio je Dino Špadina iz BK Marjan.

Luka Šepat vodi u Kupu Dalmacije sa dvije pobjede iz dvije utrk,e a kako se vozi još jedna utrka, osigurao je prvo mjesto.

Glavna utrka se vozila na istoj stazi, ali dužine 42 kilometra. Vozači su se spuštali sedam kilometara prema Trogiru te su imali uspona sedam kilometara. U konkurenciji 13 vozača i vozačica prvi kroz cilj su prošli Ivan Kovačev i Mikulandra Vice iz BK Marjan. Ukupno treće mjesto i prvo u kategoriji Kadeti osvojio je Roko Vukić iz BK Sv. Donat iz Zadra te tako ubilježio prvu pobjedu za Kup Dalmacije od dvije vožene utrke. Vozit će se još jedna utrka za Kup Dalmacije i to u Zadarskoj županiji koju će organizirati BK Sv. Donat – Zadar.

Čelnici BSD-a najavili su prvenstvo Dalmacije koje će se održati oko Poljuda 27.09.2013. To će biti ujedno i prvo službeno prvenstvo Dalmacije od kad postoji Biciklistički savez Dalmacije.

U nedjelju bicikliste BK Sv. Donata očekuje utrka za Kup Hrvatske u Ivanić-gradu a nastupit će: Roko Vukić (Kadet), Luka Šepat, Roko Zorović, Ivan Grgić, Ronaldo Paleka (Početnici A) te Toni Srbić (Početnici B).

Izvor: HRT Zadar