fbpx

CIRKUS: Zadar drugi put predstavio trenera pa ostao bez njega

Košarkaški klub Zadar opet je ostao bez trenera! Manje od 24 sata nakon što je Boris Skroće, direktor kluba, na konferenciji za novinare predstavio Radu Trifunovića i rekao: „Jedna od ključnih stvari, izbor novog trenera KK Zadar, je riješena”, klupa Višnjika je ponovno ostala upražnjena. Razlog je, prema riječima slovenskog trenera, sljedeći.

– S obje strane su pregovori bili vrlo korektni i sve smo se dogovorili. Nažalost, moje obveze prema slovenskom košarkaškom savezu su takve da se u ovom trenutku ne mogu upustiti u ovaj posao. To ne bi bilo korektno s moje strane ni prema savezu ni prema Zadru, kojemu treba trener koji može biti s momčadi odmah. Ja to ne bih mogao. Mogao bih odraditi neke stvari, ali to ne bi bilo dobro za momčad. Osim toga, ne bi bilo u redu odustati na pola puta mog posla u savezu.

Uzaludan dogovor

Na press konferenciji dan ranije Trifunović je priznao da se prije potpisa ugovora mora vratiti u Ljubljanu na dogovor sa savezom, ali i dodao kako su šanse da se zbog toga njegov angažman u Zadru izjalovi minimalne. Očito se to „minimalno” u ovom slučaju pokazalo prevelikom preprekom. Trifunović kaže da, kao član organizacijskog odbora skorašnjeg Europskog prvenstva, mora biti fizički prisutan u Sloveniji.

– Gotovo mjesec dana me ne bi bilo u Zadru, dakle odradio bih samo posljednjih tjedan-dva priprema, a to nikako ne bi bilo dobro. O Zadru mogu reći sve najbolje. Došao sam u najboljoj namjeri, imao sam osjećaj da možemo napraviti dobar posao i sve smo lijepo dogovorili. Najkorektniji je bio Branko Skroče, dosta smo razgovarali, ali nažalost, na kraju se to nije realiziralo.

Opet ista priča

Slovenski stručnjak, koji je do sada vodio Helios i Zlatorog, svjestan je da je propustio dobru priliku za korak naprijed u karijeri.

– Uf, naravno, bila je to velika prilika. Možda smo se nekako i mogli dogovoriti, možda bi Zadar pristao da kasnim na pripreme, ali to doista ne bi bilo u redu.

Iako je na papiru sve bilo dogovoreno, Trifunović nije potpisao ugovor, tako da, iako je predstavljen kao trener Zadra, službeno to nikada nije bio. Ne treba posebno podsjećati da se ista priča dogodila svega dva tjedna ranije s Antom Nazorom. Klub je na svojim službenim internet stranicama objavio nastavak suradnje, prije nego što je ugovor potpisan, da bi nekoliko dana kasnije stigla vijest da Splićanin ipak neće ostati na zadarskoj klupi. Trifunović na kraju svega, slično kao i Nazor, kaže.

– Nadam se da ću jednoga dana biti trener Zadra, možda u nekoj mirnijoj situaciji, kada ćemo početi momčad slagati od lipnja. Zadru želim sve najbolje i nadam se da će pronaći dobro rješenje za trenera, te da će prebroditi probleme koje ima.

Izvor: Zadarski list