fbpx

Čuvajte stvari na plaži!

Žrtva provale i pljačke u ponedjeljak je postao još jedan strani gost. Naime, u blizini plaže Slanica u Biogradu provaljeno je u automobil 40-godišnjeg Slovaka, a ukradena mu je torbica s novčanikom, novcem, dokumentima i mobitelom ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Zadranin (44) je ostao bez zlatnine i novca u sveukupnoj vrijednosti od čak nekoliko desetaka tisuća kuna. Njemu je nepoznati razbojnik provalio u obiteljsku kuću u Pazinskoj ulici u Zadru.

Gužve trgovačkih centara omiljeno su mjesto lopovima. Tako je u Supernova centru u Ulici Akcije Maslenice u Zadru, nestao novčanik s novcem i dokumentima u vlasništvu 27-godišnjakinje, a na Trgu Svete Stošije u Zadru u ponedjeljak oko 18 sati ukradena je torbica 66-godišnjakinji s mobitelom, novcem i dokumentima.

Krađe su se dogodile i u Viru, Pagu te Biogradu. Pa je tako u ponedjeljak u Ulici Borisa Krnčevića u Viru iz parkiranog auta nestala torbica s novčanikom, dokumentima i novcem u vlasništvu 37-godišnjaka ukupne vrijednosti od nekoliko tisuća kuna, a na plaži Prosika u Pagu, ukradena je torbica s novcem, dokumentima i fotoaparatom 25-godišnjaku. Na plaži Soline u Biogradu, nepoznati je počinitelj odnio mobitel 19-godišnjakinji.

Iz PU zadarske svakodnevno upozoravaju kako treba čuvati imovinu, dobro zaključavati automobile, kuće, stanove i paziti stvari ostavljene na plažama.

Izvor: Zadarski list