fbpx

Dina e Mel na Trgu Petra Zoranića

Koncertom brazilske glazbe na Trgu Petra Zoranića večeras se nastavlja Zadar classic open air festival, kojem je cilj prikupiti sredstva za obnovu koncertne dvorane u Kneževoj palači. Nastupaju Dina e Mel – Dina Bušić, vokal i Melita Ivković na gitari. Početak koncerta je u 21 sat.

Na rasporedu Zadar classic open air-a je deseti od ukupno 13 koncerata tog festivala. Na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat nastupaju Dina e Mel – Dina Bušić, vokal i Melita Ivković, gitara. S kontrabasistom Josipom Marcelićem i udaraljkašem Dariom Botićem na novouređeni, a zahvaljujući i ovom festivalu, sve popularniji zadarski trg, donose brazilsku glazbu.

Dina Bušić je muzikologiju diplomirala 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, bavila se glazbenom kritikom, pedagoškim radom, producentskim i muzikološkim projektima, a danas je glazbena producentica u HNK Zadar.

Gitaristica Melita Ivković profesorica je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa i od 1993. godine članica Zagrebačkog gitarističkog kvarteta s kojim je snimila dva CD-a i nastupala diljem svijeta. Njih su se dvije udružile u Dina e Mel prije dvije godine kad su otkrile zajedničku strast prema bossa novi, a od ove godine u izvedbama te popularne brazilske glazbe, surađuju s Josipom Marcelićem i Dariom Botićem.

Svi zajedno po treći put nastupaju na festivalu Zadar classic open air dajući svoj doprinos akciji «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači». Akciju je inicirao Lions klub Zadar te u sklopu nje, uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada, organizirao prvi zadarski festival klasične glazbe na otvorenom. Zanimanje javnosti, posebice Zadrana, za koncerte tog festivala, govori o želji za što bržom obnovom Kneževe palače i njene koncertne dvorane u kojoj bi ponovno bujao glazbeni život grada.

Izvor: HRT Zadar