fbpx

Dobrodošli u hrvatski prometni vikend pakao: Kolona prema Lučkom duga je 15 kilometara

I ovog su vikenda kolone na cestama kilometarske. HAK je oko 17 sati izvijestio kako je kolona na naplati Lučko na izlasku s autoceste prema Zagrebu duga 15 kilometara! Gužve i kolone na cestama prema moru bilježe se u oba smjera, a dugotrajna su i čekanja na graničnim prijelazima. Oko 14 sati na izlasku s autoceste kod naplatnih kućica na Lučkom kolona je bila duga 25 kilometara.

“Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva gust je promet u oba smjera. Otežano i u koloni dugoj oko 15 km vozi se prema izlazu Lučko, također otežano i u koloni dugoj oko 17 km vozi se od čvora Otočac do tunela Grič u smjeru juga. Na naplati Vrgorac, prema Dubrovniku, kolona vozila duga je oko 2 km i čeka se do 20 minuta.

Gust je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se iz smjera Jankomira prema naplati Lučko vozi u koloni dugoj oko 4 km. Na A2 Zagreb-Macelj na naplati Zaprešić kolona vozila duga oko 3 km, a na izlazu Trakošćan, prema graničnom prijelazu Macelj, oko 2 km.

Na naplati Rupa na autocesti A7 Rupa-čvor Diračje, na ulasku kolona vozila duga je oko 2 km.

Pojačan je promet na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na A4 Zagreb-Goričan u smjeru naplate Sveta Helena, na Istarskom ipsilonu, na cestama u blizini turističkih središta na obali kao i u trajektnim pristaništima i lukama.

Na državnim cestama D1 i D217 između Vaganca i Ličkog Petrovog Sela zbog radova se vozi jednim trakom, naizmjence.

Pojačan je promet putničkih vozila:
– izlaz: Bajakovo (čekanje oko 3,5 sata), Karasovići (čekanje oko 1 sat), Kaštel i Plovanija (kolona prema oba prijelaza 2,5 km), Stara Gradiška (čekanja oko 30 minuta).
– ulaz: Macelj, Bregana, Goričan, Pasjak i Rupa.

Zbog dugotrajnog čekanja na graničnom prijelazu na Bajakovo na izlasku iz zemlje, prometna policija preusmjerava vozila na granične prijelaze Ilok i Tovarnik.

Jak promet od jutarnjih sati u lukama

Produženi vikend osjeća se i u trajektnim lukama. Kao i na cestama, vladaju gužve; veći je broj turista koji kreću na otoke od onih koji se s ljetovanja vraćaju.

“Prvi vikend u osmom mjesecu obilježen je s vrlo jakim prometom već od ranih jutarnjih sati tako da su sve linije popunjene. Pored redovitih linija imali smo i dva dodatna putovanja u pravcu otoka Brača”, izvijestio je Ante Mrvica iz splitske trajektne luke.

Na samom vrhuncu sezone promet se odvija bez ograničenja, a na trajekte se čeka do sat i pol.

“Gužva je na glavnoj prometnici na ulazu u gradsku luku. Promet se odvija dosta redovito, a tako je i na ostalim trajektnim pristaništima u blizini Splita”, kaže Mrvica.

Izvor: Index.hr