fbpx

FEMA intenzivno nabavlja zalihe hrane, a Ministarstvo domovinske sigurnosti municiju – na što se vlada SAD-a priprema?

FEMA je intenzivno počela kontaktirati dobavljače zahtijevajući hitnu dostavu rezervi hrane unutar vremena od 24 sata i time još više povećavati sumnjičavost federalne vlade u ubrzavanju priprema za socijalne nerede ili prirodne katastrofe. Kakav to točno scenarij možemo ubrzo očekivati? Hoće li se civilno stanovništvo zaštiti u kampovima od prirodnih katastrofa, socijalnih nemira ili takozvanih terorista koji neprestano vrebaju na SAD?

Naizgled prenapuhana priča o Obaminoj administraciji koja preuzima potpunu kontrolu nad zemljom dajući agencijama potpunu kontrolu dobiva svoju potkrjepu u posljednjem djelovanju FEMA-e (Savezne agencije za upravljanje hitnim slučajevima) koja je započela intenzivno nabavljanje zaliha hrane. Zašto FEMA hitnim nalogom pribavlja ogromne količine hrane i to u trenutku kada SAD zaoštrava odnose s mnogim zemljama te zatvara svoja veleposlanstva na Bliskom istoku i sjevernoj Africi pod prijetnjom Al Qaede? Trebamo li ozbiljno shvatiti najavu novog Al Qaedinog napada koji bi prema nekim navodima trebao biti gori od 11. rujna?

FEMA traži hitnu dostavu golemih količina hrane

FEMA je intenzivno počela kontaktirati dobavljače zahtijevajući hitnu dostavu rezervi hrane unutar vremena od 24 sata i time još više povećavati sumnjičavost federalne vlade u ubrzavanju priprema za socijalne nerede ili prirodne katastrofe. Kakav to točno scenarij možemo ubrzo očekivati? Hoće li se civilno stanovništvo zaštiti u kampovima od prirodnih katastrofa, socijalnih nemira ili takozvanih terorista koji neprestano vrebaju na SAD? Izvanredan primjer FEMA-ine komunikacije donosi zaposlenik iz tvrtke ‘My Patriot Suppy’, koja je jedan od najvećih dobavljača hrane u Americi.

‘Čemu ovolika hitnost? Što to oni znaju, a mi ne znamo?’, zapitao je se zaposlenik ‘My Patriot Supply-a’, ‘Nisam od onih koji će plakati jer nebo pada, ali kada Ministarstvo domovinske sigurnosti, tj. FEMA u tišini hitno nabavlja zalihe hrane i pita koliko toga je moguće nabaviti u roku od 24 sata…’

FEMA je mogla nabaviti velike količine hrane preko raznih internetskih stranica i tvrtki te time uštediti mnogo novca. Čemu hitnost u nabavi hrane?

Posljednjih nekoliko godina FEMA je u nekoliko navrata spremala potrepštine oko nadolazeće katastrofe i osiguravala stotine milijuna gotovih jela, pokrivača i vreća za spavanje. U suradnji s Ministarstvom domovinske sigurnosti kupovala je municiju, vatreno oružje i specijalne pancirne odore. Ipak, FEMA nije jedina koja zahtijeva dostavu životnih namirnica u najbržem mogućem roku. Na proljeće ove godine Ministarstvo domovinske sigurnosti istraživalo je tržište ispitujući tvrtke jesu li u mogućnosti predvidjeti 2 milijuna serija municije unutar 30 – 60 dana.

Zašto se FEMA opskrbljuje golemim količinama hrane, a Ministarstvo domovinske sigurnosti municijom? Na što se to vlada SAD-a tajno priprema: Je li ‘napokon’ došlo vrijeme kada će negdje ‘pući’?

FEMA svake godine kupuje hranu u vrijednosti od 1 milijardu dolara, dok se individulani Amerikanac koji slijedi FEMA-in primjer skladištenja hrane smatra potencijalnim teroristom od strane federalne vlade.

Izvor: dnevno.hr