fbpx

Hoće li ovo biti “najuspješnije lansiranje proizvoda u povijesti”

Sve je više glasina oko dolaska novih modela iPhonea koje bi Apple trebao predstaviti na konferenciji za manje od mjesec dana, a te glasine utječu i na stanje ove kompanije na burzi pa je cijena dionice Applea ponovno premašila 500 dolara, nakon što je jedno vrijeme pala na oko 390 dolara.

Ove bi godine Apple po prvi puta trebao predstaviti dva modela iPhonea – iPhone 5S koji će donijeti manja hardverska poboljšanja te iPhone 5C, jeftiniji iPhone koji bi Appleove telefone trebao približiti i tržištima u razvoju i ponovno povećati udio smartphonea ove kompanije na tržištu.

Na stranici BGR.com kažu da se dio analitičara pita može li Appleova ‘S’ (iPhone 5S) strategija, odnosno predstavljanje iPhonea koji će imati samo manja poboljšanja u odnosu na prethodni model upaliti i ovog puta, no mnogi su i dalje uvjereni u veliki prodajni uspjeh Appleovih telefona. ‘Ovo će biti najuspješnije lansiranje proizvoda u povijesti Applea’, smatra Trip Chowdhry iz Global Equities Researcha koji je uvjeren kako će novi modeli Appleovih telefona biti iznimno uspješni.

Prošle je godine iPhone 5 u prva tri dana prodan u oko pet milijuna komada, a novi modeli Appleovih telefona sljedeći bi mjesec tu brojku trebali nadmašiti. Osim poznate popularnosti iPhonea te činjenice da će mnogi dosadašnji korisnici iPhonea htjeti nadograditi svoj postojeći model s novom verzijom, Chowdhry kaže da će s jeftinijim modelom iPhone 5C Appleovi telefoni napokon postati dostupni i brojnim korisnicima na tržištima u razvoju poput Indije, Malezije i Tajlanda koji će u budućnosti, umjesto jeftinijih Androida, kupovati jeftiniji iPhone.

Također, kao još jedan od razloga veće potražnje za telefonima ove kompanije Chowdhry navodi i nadolazeći film o Steveu Jobsu koji će kod mnogih ‘izazvati pozitivne emocije prema Appleu i njegovim proizvodima’. Inače, Trip Chowdhry veliki je kritičar Applea i Tima Cooka za kojeg kaže da je samo operativac koji bi upravljanje kompanijom trebao prepustiti nekom drugom te poput mnogih smatra da u Appleu više nema inovacija jer još nisu predstavili toliko spominjane uređaje poput pametnog sata i iTV-a.

Tim Cook je u nedavnom intervjuu najavio kako Apple priprema ‘uzbudljive nove uređaje’ za kraj ove i početak sljedeće godine tako da bi, osim novih modela telefona i tableta, za koji mjesec ova kompanija napokon mogla predstaviti i iWatch.

Izvor: dnevnik.hr