fbpx

Ikić: Radujem se svakom nastupu

Kao mladom igraču pogotovo na stoperskoj poziciji velika je stvar što uspijem dobiti priliku za igrati svih 90 minuta. Tako je i kod mene prisutan samo osjećaj zadovoljstva nakon što sam odigrao dvije utakmice – kaže Ikić

Prva pobjeda, ujedno i prvi ovosezonski bodovi upisani kontra Osijeka na Stanovima, podignuli su atmosferu na Stanovima. Napunjeni samopouzdanjem lakše gledaju prema nedjeljnom gostovanju zahuktalih Riječana a tko zna, možda, se nakon nedjelje na kontu Zadrana nađu i nova tri boda. Ako je suditi po posljednjih 90 minuta protiv Osječana nije ni neostvarivo.

Napad je golovima Terkeša, Ivančića pa i Begonje pokazao da se probudio dok je i obrana koja je s osam golova u prva dva kola bila najporoznija u Ligi pokazala da se može nositi s teškim zadaćama. Jedan od tih obrambenih stupova ovosezonskog Zadra uz iskusne Prahića, Cona i Jerbića je i trenutačno najmlađi stoper HNL-a Frane Ikić. Ikić je ove sezone u 2. kolu na Maksimiru protiv Dinama prvi put odigrao 90 minuta na prvoligaškoj utakmici, a zanimljivo je da je baš lani (17. studenoga) protiv Dinama u 16. kolu u porazu 5:0 debitirao ulaskom s klupe u 79. minuti.

– Kao mladom igraču pogotovo na stoperskoj poziciji velika je stvar što uspijem dobiti priliku za igrati svih 90 minuta. Tako je i kod mene prisutan samo osjećaj zadovoljstva nakon što sam odigrao dvije utakmice i to protiv Dinama u Maksimiru i s Osijekom na Stanovima. Potrebno mi je to najviše zbog samopouzdanja koje se stječe samo igranjem i jako sam zahvalan treneru Ferdi Milinu na ukazanoj prilici. Nadam se da sam bar donekle uspio opravdati ukazano povjerenje te se svakako veselim nedjelji i gostovanju Rijeke.

Slijedi Rijeka koja je ove sezone po pojačanjima, kao i po igri spremna na velike stvari.

– Ne bojimo se nikoga, pa ni zahuktale Rijeke. Istina je da su iznimno snažni, podebljani na svim pozicijama, no nemamo razloga se pribojavati. Igramo na svojim Stanovima i tu smo mi ti koji diktiramo ritam igre. Najveći motiv nam je to što su nas svi u Hrvatskoj i prije početka Lige 10 unaprijed otpisali. Kao nemamo šanse, da nismo doveli pojačanja i tako dalje. Upravo u tim izjavama smo dobili najbolju moguću motivaciju dokazati svima kako smo sposobni pobjeđivati. To se najbolje vidjelo protiv Osijeka, a nadam se da će se nastaviti protiv Rijeke u nedjelju.

Izvor: Zadarski list