fbpx

ISPISALI “VUKOVAR” ĆIRILICOM NA SRPSKU ZASTAVU I VIKALI “OVO JE SRBIJA” Policija podigla prijavu protiv mladića (23)

Vukovarsko-srijemska policija prekršajno je prijavila 23-godišnjeg Vukovarca sukladno Zakonu o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima, a neslužbeno se doznaje kako je bio dio skupine koja je tijekom jučerašnje košarkaške utakmice između juniorki Srbije i Grčke na tribinama vukovarske dvorane izvjesila zastavu na kojoj je ime Vukovara bilo ispisano ćirilicom.

PU vukovarsko-srijemska danas je izvijestila kako je nakon utakmice između reprezentacija Srbije i Grčke u sklopu Europskog prvenstva u košarci za juniorke, sukladno Zakonu o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima, prekršajno prijavila 23-godišnjaka iz Vukovara te mu zabranila posjećivanje sportske dvorane Dražena Petrovića u Vukovaru u narednih osam dana.

Policija ne navodi razloge zbog kojih je 23-godišnji Vukovarac prekršajno prijavljen, ali neslužbeno je potvrđeno kako je bio dio skupine koja je tijekom jučerašnje utakmice na tribinama izvjesila zastavu srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj na kojoj je ime Vukovara bilo ispisano ćirilicom.

Incindent je danas osudio i vukovarski HDZ koji u priopćenju navodi kako je utakmicu pratio veliki broj srbijanskih navijača “koji su razvili srpske zastave s natpisom Vukovar na ćirilici, a sve je bilo popraćeno povicima ‘Ovo je Srbija'”.

Iz vukovarskog HDZ-a ističu kako je Vukovar uvijek bio i bit će hrvatski grad, čijim je žrtvama stvorena slobodna i samostalna Republika Hrvatska.

Izvor: Jutarnji list