fbpx

Izdržao nepunih deset minuta: Kerum nestao s prve sjednice Gradskog vijeća

Zaiskrilo je odmah na početku sjednice Gradskog vijeća. Iz svog oružja novog splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara napao je HČSP-ovac Luka Podrug. U ime HDZ-ovog bloka zatražio je skidanje posljednjih točaka dnevnog reda, a to je rasprava o stanju na Zapadnoj obali, odnosno, odbijanje županijskog plana da se tu postavi luka nautičkog turizma sa 150 vezova.

Silovanje dnevnog reda

“Silujete dnevni red. Posljednje dvije točke prekasno su ubačene, a poslovnik traži tjedan dana ranije”, kazao je Podrug.

“Nije se moglo ranije sazvati sjednicu, a sada imamo posljednji rok za očitovanje na županijski plan. Točka o Zapadnoj obali uvrštena je kako bi se potaknula rasprava o toj problematici. Možemo je prebaciti za rujan, ali onda to više neće biti toliko aktualno. Ako ćemo tako, možemo o Zapadnoj obali i privezivanju brodova raspravljati i u 12. mjesec”, pokušao je pojasniti Baldasar, no Podrugu ništa pojasnio nije. I dalje je inzistirao na izbacivanju prekasno uvrštenih točaka

“Bez obzira na podršku partije i medija, imat ćete rat”

“Vaša retorika vas odaje. Vi ste za razgovor, a sada ste upotrijebili najmanje pet ofenzivnih termina”, pokušao je Baldasar umiriti HČSP-ovca, kojeg je to samo još više rasplamsalo.

“Vi pokazujete sasvim drugačiju sliku od onog nasmiješenog gradonačelnika. Samo govorite o sebi. Ja, ja, ja… Tražim, smjenjujem. Kao da Vijeće ne postoji. No, samo da znate, bez obzira na podršku partije i medija, imat ćete rat”, napao je iskusni Podrug, kojem je ovo već peti mandat u Gradskom vijeću.

Vijećnik Kerum izdržao deset minuta, sve se opet sručilo na leđa vjernog Jure Šundova

Na sjednici se pojavio kompletan postav HGS-a predvođen Željkom Kerumom, koji je, čini se, nabacio još koje kilo za vrijeme odmora u Rogoznici. No, sve je ostalo po starom. Vijećnik Kerum ima strpljenja koliko je imao i gradonačelnik Kerum. Malo ili nimalo.

Prije no što se itko stigao snaći, šef HGS-a “odjezdio” je iz vijećnice, i to lakoćom balerine i vještinom kakvog mađioničarskog maga. Jedva da ga je tko i vidio kako “briše” iz Banovine. Na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća izdržao je tako nepunih – deset minuta. Ni riječi nije izustio.

Kao i obično, sve se opet sručilo na leđa vjernog ex-dogradonačelnika Jure Šundova, koji se vrlo brzo snašao te izuzetno aktivnim sudjelovanjem u raspravi pokazao da će ponovno biti prva violina HGS-a u gradskoj vijećnici.

Zašto glasaju za Keruma? Stolica u Saboru i Gradskom vijeću ionako mu je stalno prazna

Kerumu se, inače, uopće ni ne dolazi na sjednice. Htio je u vatru ubaciti nekog HGS-ovca s liste, međutim, iskrsao je problem jer bi po redoslijedu sa izbora u vijeće umjesto Keruma trebao HSS-ovac Željko Sikirica za što, pak, u HGS-u ne žele ni čuti.

Prava muka za Keruma, taj dolazak na sjednice, nebitno je li u pitanju Sabor ili GV… Na kraju se čovjek mora zapitati. Ako mu se toliko ne dolazi, čemu izbori i bavljenje politikom? Stolica je na sjednicama ionako uvijek prazna.

Izvor: Index.hr