fbpx

Kostarika zatvara zoološke vrtove i oslobađa životinje!

Vlasti u Kostarici planiraju zatvoriti državne zoološke vrtove i dio životinja pustiti u divljinu, prenosi CNN.

Vlasti u Kostarici planiraju zatvoriti državne zoološke vrtove i dio životinja pustiti u divljinu, prenosi CNN. Ministar zaštite okoliša, Rene Castro, kaže da zemlja, svjetski poznata po bioraznolikosti, kreće novim smjerom u zaštiti prirode sadržanim u sloganu ‘Ne kavezima’.

Prema planu, zoološki vrt Simon Bolivar u glavnom gradu San Joseu, u kojemu žive stotine životinja, pretvorit će se u botanički vrt, a centar za očuvanje životinja Santa Ana u drugom dijelu grada postat će park. Životinje iz tih ustanova bit će ili puštene u divljinu ili poslane u utočišta za životinje, navodi CNN na svojim internetskim stranicama. Aktivisti za zaštitu prirode kritizirali su zoološke vrtove tvrdeći da tijesni kavezi i loši sanitarni uvjeti štete životinjama, što su uprave vrtova odbacivale.

Odluka o zatvaranju zooloških vrtova i zabrani kaveza posljednji je u nizu poteza kojim Kostarika želi zaštititi životinje. Ta srednjoamerička država je prije više od deset godina zabranila cirkuse koji izvode točke sa životinjama, a nije dopušten ni sportski lov.

Izvor: Dnevno.hr