fbpx

Kriza: Talijanska vlada rasprodaje zrakoplove i osobna vozila

Za razliku od Milanovićeve vlade, koja tvrdi da kupnjom novih vozila zapravo štedi, Talijani su se odlučili za rasprodaju zrakoplova i automobila.

Talijanska vlada je stavila na prodaju tri od 10 zrakoplova koje ima, a novce, oko 50 milijuna eura, usmjerit će za borbu protiv požara.

Vlada smanjuje svoj vozni park za 25%, odnosno od 60 službenih vozila koja su bila na raspolaganju ministrima će ubuduće na raspolaganju biti 44 vozila. To je obznanio premijer Enrico Letta na konferenciji za novinare naglasivši i kako će se i prepoloviti broj sati službenih letova članova vlade.

“Držimo kako ćemo prepoloviti broj sati letenja i prodat ćemo tri zrakoplova, jedan Airbus 419 i dva Falcona 900, od 10 koliko ih ima vlada, a oko 50 milijuna eura koje ćemo dobiti za njih usmjerit ćemo civilnoj zaštiti za kupovinu protupožarnih zrakoplova”, kazao je Enrico Letta na konferenciji za novinare u sjedištu talijanske vlade, palači Chigi.

Letta je najavio rezove u broju sati letova vladinih zrakoplova, te izjavio kako će prepoloviti broj službenih letova u odnosu na onaj koji je bio u godinama 2010.-2011..

Tada je godišnje bilo i 14.000 sati letova vladinih zrakoplova, a to su bili troškovi od 70 do 80 milijuna eura. Već se počeo smanjivati broj službenih letova, tako da je u prvih šest mjeseci 2013. godine bilo samo 2.000 sati letova. Lettina vlada bi htjela smanjiti broj godišnjih letova na oko 5.000 sati.

“Želimo racionalizirati troškove u potrebama službe”, kazao je Letta.

Uz smanjenje broja zrakoplova i službenih automobila, te broja sati letova vladine flote, u pripremi je daljnja racionalizacija troškova.

Izvor: Index.hr