fbpx

Marilyn se trebala udati za Kennedyja?

U knjizi koju je jučer objavio, američki novinar Christopher Andersen otkriva kako je fatalna Marilyn Monroe bila toliko zaljubljena u bivšeg američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja da je telefonirala njegovoj supruzi Jackie i rekla joj da će se udati za njega.

Knjiga pod naslovom ‘These Few Precious Days. The Final Year of Jack with Jackie’ (‘Tih nekoliko lijepih dana. Posljednja godina Jacka i Jackie’) opisuje posljednju godinu braka jednog od najslavnijih parova 20. stoljeća u kojoj je Jackie kao prva dama ponosno stajala uz svog supruga iako je znala za njegove preljube i ljubavnu aferu s američkom glumicom Marilyn Monroe.

Kada ju je Marilyn jednom prilikom nazvala na telefon i rekla joj kako će se udati za Jacka, samo joj je hladnokrvno odgovorila da je dobrodošla u Bijelu kuću.

‘Izvrsno (…) Selim se a vi ćete rješavati sve probleme’, uzvratila je navodno Jackie Kennedy.

marilyn-telefon

Tada je rekla svom suprugu da će u slučaju nuklearnog napada s djecom ostati uz njega u Washingtonu, a ipak ostala je s njim do kraja njegovog života, do atentata u Dallasu u studenom 1963.

U knjizi autor želi saznati jesu li se JFK koji je tada imao 46 godina i njegova supruga Jackie kojoj su bile 33, doista voljeli.

Zaključio je kako je jedina ljubavnica zbog koje je Jackie bila zabrinuta bila Marilyn.

Prva dama koja je znala za muževu nevjeru, nije se osjećala ugrožena zbog glumice, ali se bojala da zbog skandala ne ispadne smiješna u očima javnosti, drži autor.

Riječi bliskih suradnika JFK-a u Bijeloj kući govore drugačije: predsjednik nikada nije smatrao da je Marilyn ravna njegovoj supruzi.

Izvor: She.hr