fbpx

Mišetić: Nitko više ne može dovesti u pitanje Oluju

U vrijeme velikih vrućina koje nas prate posljednjih dana, u vrijeme godišnjih odmora i velikih razbibriga u Zadru se okupila skupina ljudi koji žele malo promisliti o aktualnom trenutku u kojem se nalazi Hrvatska i društvo koje u njoj živi. Na temu “Moderni konzervativizam i ljudska prava” kroz tri dana održat će se nekoliko predavanja i rasprava u sklopu Ljetne škole “Zadar Freedom forum”.

– Ljudima u Hrvatskoj je važno da se stvari razvijaju u dobrom smjeru, a to ponekad nije tako. Moramo imati svoj stav o čovjeku, njegovoj slobodi, braku, ulozi u društvu, kazao je Stjepo N. Bartulica u uvodnom govoru na otvaranju foruma u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Prvo predavanje je održao Luka Mišetić, odvjetnik iz Chicaga, član odvjetničkog tima generala Gotovine. Mišetić je kroz predavanje na temu “Hrvatska nakon Haškog tribunala: učinak slučaja Gotovina” govorio o važnosti oslobađajuće presude generalima Gotovini Markaču i značaju koji ona ima kako u Hrvatskoj tako i u okvirima međunarodne zajednice.

– Presuda Haškog suda ima objektivno značenje koje je svima jasno. Značaj za Hrvatsku je potpuno opravdanje Domovinskog rata. Ima povijesno značenje da nitko više ne može dovesti u pitanje Oluju. Zbog haške presude i mi u Hrvatskoj imat ćemo jedinstven pogled na Domovinski rat, za razliku od Drugoga svjetskog rata, gdje još uvijek imamo podjele.

 Izvor: Zadarski list