fbpx

Najvjernija odvjetnica Hrvatske

“Ponosan sam što pripadam narodu koji vjeruje u Gospu. Njoj vjeruje, njoj se moli. Marija je najvjernija odvjetnica hrvatskoga naroda”,kaže uoči blagdana Velike Gospe zadarski nadbiskup Želimir Puljić

Sutra je blagdan Velike Gospe-svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Blagdan se slavi u velikom broju država, a u Hrvatskoj je sutra i državni blagdan.

Sutra će na svetkovinu Velike Gospe misna slavlja od ranog jutra okupiti brojne hodočasnike koji će još jednom pokazati kolika je ljubav i štovanje prema Djevici Mariji u hrvatskom narodu.

“Ponosan sam što pripadam narodu koji vjeruje u Gospu i u njezin zagovor. Njoj vjeruje, njoj se moli. Marija je najvjernija odvjetnica hrvatskoga naroda”,kaže uoči blagdana Velike Gospe zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

“Sutra je blagdan koji se temelji na velikim istinama- da je Marija Bogorodica,Majka Djevica,Majka koja je očuvana od Istočnoga grijeha.To su temeljne istine zboga čega je Ona tako Velika”,ističe predsjednik HBK-a.

Na Veliku Gospu osobito svečano u Zadarskoj nadbiskupiji biti će u marijanskim svetištima – svetištu Gospe Maslinske na Belafuži u Zadru, župama Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu i Škabrnji te na Velikom Rujnu na Velebitu u župi sv. Jurja u Starigradu – Paklenici.

Izvor: HRT Zadar