fbpx

Otvaranje u znaku Joea Kaplowitza

Treću godinu zaredom Novigradom će odzvanjati zvuci džez glazbe

Ljubitelji džeza imaju dva velika razloga za veselje. Naime, treću godinu zaredom Novigradom će odzvanjati zvuci džez glazbe. Događaj organizira Turistička zajednica Općine Novigrad koja obećava bogat program svim ljubiteljima glazbe koja je prije sto godina rođena u New Orleansu.

Program započinje večeras koncertom Joea Kaplowitza koji će nastupiti u aparthotelu Castrum Novum. Dan poslije na novigradskim škalinama će nastupiti Ines Tričković i Ivana Rushaidat, dvije mlade pjevačiced džeza.

Dobar i najbolji

Joe Kaplowitz profesionalno se bavi glazbom od petnaeste godine u Washingtonu. Studij klavira, tube i kompozicije završio je na Youngstown State Universityju 1995. godine. Svira s poznatim glazbenicima američke blues i džez scene: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen i Sean Jones. Nastupao je s Davidom “Fatheadom” Newmanom i blues legendom Koko Taylor i Luckyjem Petersonom. Od 1999. godine predvodi bendove koji nastupaju u Bijeloj kući te Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues. Od 2002. do 2004. godine živi u New Yorku, gdje osniva Joe Kap Organ Trio (CD uradak: Joe Kap Organ Trio – Street Noise – Severn Records – 2004) i nastupa u mnogim poznatim mjestima surađujući s trubačem Markom Rappom.

Od 2006. godine živi i djeluje u Hrvatskoj gdje nastupa s poznatim glazbenicima – Tamarom Obrovac, Josipom Lisac, Elvisom Stanićem, Sašom Nestorovićem, Davorom Križićem, Gašperom Bertončeljom, Krunom Levačićem, Igorom Lumpertom, Klemensom Marktlom, vokalnom skupinom Rivers i Tončijem Grabušićem.

Zavodnica Sara Lakomb

Pjevačica Ivana Rushaidat široj javnosti je poznata po ulozi zavodnice Sare Lakomb u mjuziklu “Kauboji”. Upravo s mjuziklima je i počela raditi u kazalištu, i to u Komedijinim predstavama “Kosa” i “Aida”, dok je u riječkom HNK glumila u glazbenoj melodrami “Uspon i pad Malog Glasa”, gdje se prvi put susrela sa zahtjevnijom glumačkom ulogom.

Uslijedila je popularna dječja emisija Turbo Limach Show, a sa 16 godina prvi je put profesionalno zapjevala u bendu Funkytown, u kojem su iskustvo stjecale i danas poznate pjevačice Jelena Radan i Ivana Kindl. Tri je godine pohađala i satove solo pjevanja kod profesorice Viktorije Badrov u glazbenoj školi “Blagoje Bersa”. Kasnije je počela pjevati i jazz standarde, a s r&b bendom Billie & The Kids u Njemačkoj je snimila i album. S aktualnim bendom A Little Drop of Poison svira obrade Toma Waitsa i blues hitove 50-ih i 60-ih.

 Izvor: Zadarski list