fbpx

P.Cupać: Ovo nam je veliki poticaj za dalje

Jedriličari zadarskog Uskoka, Pavle Kostov i Petar Cupać najbolja su posada svijeta na ljestvici klase četrdeset devetka ovoga mjeseca. Ujedno, to je prvi puta da je jedna hrvatska posada zasjela na prvo mjesto svjetske ljestvice u ovoj disciplini.

Osvrt na rang listu i trenutačno prvo mjesto njega i Pavla dao je Petar Cupać.

„Izvrsno, sav trud se isplatio i ponosni smo i sretni zbog toga. Ovo nam je veliki poticaj za dalje i nastojat ćemo biti još bolji“.

Pitali smo Cupaća jeli i za njih ovaj rezultat iznenađenje.

„Mogu reći da jesmo, iako smo bili stalno u top deset i na zadnjoj ljestvici smo bili peti, očekivao sam da ćemo popraviti plasman za jednu ili dvije pozicije, a mi na kraju prvi, što reći, odlično“.

Šest najboljih rezultata unutar godinu dana obračunavaju se za svjetske ljestvice. Pavle i Petar u ovom trenutku su najkonstantnija posada klase 49er u zadnjih 365 dana. Upravo ta ujednačenost na svim regatama ono je što ih je i dovelo na prvo mjesto.

„To je itekako bitno, ono što bi mo voljeli je kad bi tu konstantu imali i na velikim natjecanjima. To nam je želja i sve ćemo uraditi na da predstojećem SP u rujnu u Francuskoj postignemo što je moguće bolji rezultat“.

U još dvije discipline hrvatski su jedriličari među najboljih deset na svijetu. U ženskoj konkurenciji klase 470 , njihove klupske kolegice Enia Ninčević i Romana Župan su devete dok se predstavnici Svetog Krševana, Šime Fantela i Igor Marenić u muškoj konkurenciji te klase nalaze na desetom mjestu.

Izvor: HRT Zadar