fbpx

Plati duplo pa se žali!

ENC nije registrirao ulaz na rampi Lučko. Službenik na izlazu Zadar inzistira na – naplati kazne u vidu dvostruke cijene cestarine od najudaljenijeg mogućeg ulaska na autocestu. I to Draganu Brzoji, vozaču kamiona koji je autocestom tisuću puta prošao!

Vozač kamiona prijevozničkog obrta “Eurotransporti Zadar” vlasnika Dragana Brzoje ušao je uredno na autocestu pod upravom Hrvatskih autocesta (HAC) na Lučkom, što uredno čini beskrajno mnogo puta, na odjeljku za ENC, odnosno naplatu putem elektroničkog uređaja.

Rampa se uredno podigla na prepoznati uređaj i vozač je nastavio autocestom do Zadra. Na prelasku u Zadru – iznenađenje i muka.

ENC nije registriran na ulazu u Lučko. Službenik na naplati inzistira na – naplati kazne u vidu dvostruke cijene cestarine od najudaljenijeg mogućeg ulaska na autocestu. Za taj iznos tereti se tvrtka Eurotransport da bi vozač i kamion mogli nastaviti do odredišta.

– Nisam jedini, štoviše službenice u HAC-u uvjeravaju me da im se to nešto učestalije događa sad u gužvama. Mislim da zbog toga ovaj moj primjer vrijedi prenijeti javnosti. Dakle, ni kriv ni dužan a kao svojevrsni “pretplatnik” HAC-a koji godišnje ostavi desetke tisuća kuna na cestarine putem ENC uređaja umjesto da dobijem ispriku zbog njihove greške dužan sam platiti kaznu, kaže Dragan Brzoja.

Ono što mu je ostalo zove se: Obrazac za zaprimanje reklamacija nastalih pri beskontaktnoj naplati cestarine. Treba to ispuniti, stupiti u kontakt sa zaduženim službama HAC-a i tjerati pravdu.

Izvor: Zadarski list