fbpx

Policijo, zašto od javnosti skrivate jeste li pronašli bolesni um koji stoji iza morbidne “Paravinja Trans” stranice?

Više od dvije godine od pokretanja na Facebooku i dalje stoje morbidne stranice “Paravinja trans”. Facebook u ovom slučaju ne razumije prijave zbog uznemiravanja – ni građanske, a po svemu sudeći ni policijske. Policiju smo upitali i jesu li pronašli osobu (ili više njih) koja je pokrenula sporne stranice te je li kazneno prijavljena, na što su nam odbili odgovoriti! Zašto se tu informaciju skriva od javnosti, nejasno je.

“Od kreiranja navedene stranice u nekoliko navrata smo obavijestili Facebook o neprimjerenosti i uvredljivosti objavljenih sadržaja, te zatražili blokiranje stranica. O drugim aktivnostima policije u smjeru otkrivanja identiteta ne možemo razmjenjivati informacije s medijima”, poručili su iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH odgovarajući na Indexov upit.

I građani koji su se požalili MUP-u dobili su slične odgovore: “Dijelimo vašu frustraciju odbijanjem Facebook administratora da blokira Facebook profile “Paravinja trans”. Nažalost, suradnja policije s Facebookom ne nadilazi mogućnosti koje kao građani i korisnici Facebooka imamo. Od kreiranja navedenih stranica u nekoliko navrata smo obavijestili Facebook o neprimjerenosti i uvredljivosti objavljenih sadržaja te zatražili blokiranje stranica, međutim, kao što možete vidjeti stranice su i nadalje aktivne. O drugim aktivnostima policije u smjeru otkrivanja identiteta ne možemo razmjenjivati informacije”.

“Vama kojima smeta ova stranica, budite sretni što sam napravio stranicu Paravinja Trans, a ne Autostopiranje Bilić, tamo bi bilo vatrenije”, poručio je između ostalog bolesni um koji stoji iza objava na najlajkanijoj među istoimenim stranicama koje ismijavaju tragični slučaj otmice i ubojstva Antonije Bilić. Uz nekoliko stranica naziva “Paravinja Trans” tu su i “Paravinja Trans jedina putnička agencija u kojoj ne treba povratna karta” te “Od Japana pa do Sinja, najsigurniji Trans Paravinja”.

Podsjetimo, 17-godišnja Antonija je nestala 7. lipnja 2011. godine, a potraga za njenim tijelom trajala je sve do kraja studenog prošle godine. Dragan Paravinja je nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić te pokušaj silovanja jedne djevojke iz Omiša.

Izvor: Index.hr