fbpx

Posljedice gospodarske krize rješavaju suci

Predsjednik Općinskog suda Željko Rogić najavio je za razdoblje nakon godišnjih odmora udarnički rad sudaca da bi se nastavio trend rasta riješenih predmeta

Na Općinskom sudu u Zadru javnosti je predstavljen srpanjski broj “Biltena sudske prakse” posvećen aktualnoj temi: „Ovrha na nekretnini i deložacija” o kojoj je izlagao Vladimir Rončević, viši sudski savjetnik na ovršnom odjelu ovog suda.

Željko Rogić, predsjednik Općinskog suda u Zadru, tu je priliku iskoristio kako bi zahvalio svima onima koji su svojim radom doprinijeli da najzanimljiviji i datumom aktualni sudski primjeri godinu dana za redom dobivaju svoja ukoričena izdanja dostupna javnosti.

– Po nekim podacima čak po deset ovršnih rasprava svakodnevno je zakazano na hrvatskim sudovima, a na Općinskom sudu u Zadru broj ovršnih predmeta od 2006. godine do danas porastao je za 1400 posto. Direktna je to posljedica krize i prezaduženosti građana kreditima i hipotekama – pojasnio je Rončević dodajući kako su novim Ovršnim zakonom zaštićeniji ovršenici, jer im se sada više nekretnine neće moći prodavati u bescjenje.

 Izvor: Zadarski list