fbpx

PRIVEDEN ZBOG ZVIŽDANJA PREMIJERU U KNINU Jedna osoba optužena za remećenje javnog reda i mira, policija traži i ostale

Za vrijeme govora visokih dužnosnika zvižducima i vikom i galamom remetili su javni red i mir, kažu u policiji

U kninsku Policijsku postaju dovedena je jedna osoba protiv koje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu u vezi s remećenjem javnog reda i mira na jučerašnjoj proslavi državnog praznika, kad je govor premijera Zorana Milanovića prekidan zviždanjem i galamom, a kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja drugih počinitelja nastavlja se, izvijestila je danas šibensko-kninska policija.

Podsjetimo, Milanović je prilikom govora pretrpio salve zvižduka i uvreda. Neki od povika i uvreda bili su: “Ne dajte mu govoriti!”, “Ne voliš ti Hrvatsku!”, „đubre“, „majmune“, „zločinče“, javlja Slobodna Dalmacija.

Tijekom održavanja javnog okupljanja povodom proslave i obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te obljetnice vojno redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu gdje je jučer, 5. kolovoza bilo nazočno oko 5000 posjetitelja, na Trgu Ante Starčevića je oko 11,30 sati zabilježeno narušavanje javnog reda i mira od strane više osoba koje su za vrijeme govora visokih državnih dužnosnika zvižducima i vikom i galamom remetili javni red i mir, kaže se u priopćenju.

U Policijsku postaju Knin dovedena jedna osoba protiv koje slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih počinitelja nastavlja, navodi policija.

Dodaje se i da je sinoć oko 21,20 sati za vrijeme kulturno-zabavnog dijela prolave na Trgu Ante Starčevića u Kninu jedna osoba u alkoholiziranom stanju narušavala javni red i mir vikom i galamom te će i protiv njega biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Kninu.

 Tri osobe u Čavoglavama prijavljene zbog nedozvoljenog znakovlja

Na koncertu i zabavi u Čavoglavama, na kojoj se okupilo oko 100 tisuća ljudi , tri su osobe prijavljene zbog nedozvoljenog znakovlja kojim se poziva na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, a još četiri zbog narušavanja javnog reda i mira, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.

U policiji kažu da je jedan 26-godišnjak s prebivalištem u Austriji uhićen zbog “ručno sašinjene cigarete” u kojoj je uz duhan bilo i marihuane, zbog čega je doveden na Prekršajni sud u Kninu.

U jednom prekršaj protiv javnog reda i mira jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je 43-godišnji motocikliste iz Koške teško ozlijeđen pri padu s motocikla koji nije bio u pokretu, izvijestila je policija ne pojašnjavajući podrobnije kako je došlo do navedenih ozljeda.

Izvor: Jutarnji list