fbpx

Profesor ubijen bocom pjenušca?

Nakon niza moralnih propovijedi o Sodomi i Gomori na Zrću, susjedna plaža Katarelac našla se u crnoj kronici zbog ubojstva. Profesor tjelesnoga iz zagrebačke srednje škole u Utrinama, koji je jučer ujutro preminuo dva dana nakon što je na plaži pronađen s teškim ozljedama u besvjesnom stanju, stradao je nasilnim putem. Iako su intervencije policije i hitne gotovo svakodnevne, nitko ne pamti da je u zadnjih desetak godina tamo netko stradao nasilnom smrću.

Uobičajeno prijepodne na Zrću i Katarelcu, dvjema popularnim plažama koje dijeli samo pregradni zid. Nakon burne noći i dosta popijenoga alkohola partijaneri tek pristižu na plaže. A tamo gotovo nitko ništa ne zna o Marijanu Vukeliću(62), profesoru tjelesnoga, koji je prije tri dana pretučen i ostavljen u besvjesnom stanju na samoj plaži. No, oni koji rade i ne zabavljaju se, ipak su nešto čuli, no nitko nije vidio tko je, kada i kako ubio nesretnoga profesora tjelesnoga.

Čuli smo milijun različitih teorija. Od toga da je ubijen bocom u glavu do toga da su ga ubili na drukčiji način,

pričaju dvojica mladića koji rade na plaži. A jedan stariji radnik spominje da je policija navodno pronašla bocu pjenušca kojom je nesretni profesor udaren u glavu. Dodaju kako ni ne čudi da se u utorak oko pet sati ujutro nitko nije obazirao na hitnu i policiju, jer je to tamo gotovo pa svakodnevna slika.

Potuku se svaki dan, ali ovako nešto, stranim predmetom, to nikada. Dođe hitna odveze ih, ali nije to ništa strašno. Čujte Zrće k’o Zrće, nereda ima, svakakvih ljudi ima, ali ovako što ne pamtim, kažu nam mladići i radnik.

U zadarskoj policiji o čitavom događaju izvijestili su tek jutros, budući da im se, kako kažu, činilo da je to još jedna u nizu tučnjava na popularnoj plaži. No, kada je nesretni muškarac umro od posljedica teških ozljeda i to nasilnim putem, kriminalističko istraživanje krenulo je drugim smjerom.

 Možemo potvrditi da ja nalaz obdukcije pokazao, da je muškarac preminuo nasilnom smrću i to od teških ozljeda glave, frakture lubanje i nagnječenja mozga. Točnu kvalifikaciju događaja znat ćemo nakon kriminalističkoga istraživanja koje je u tijeku,

izjavila je zamjenica glasnogovornika zadarske policije Nikolina Bačić. Zbog interesa istrage više od toga nije mogla reći.

Izvor: HRT Zadar