fbpx

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Svečana proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Zadru počela je svetom misom u crkvi sv. Šime.

Obilježavanje Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja, te proslava 18. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja” nastavlja se večeras,19 sati atletskim kupom Oluja-Zadar 2013 na Višnjiku.

Sutra,5. kolovoza u 6.30 sa ŠRC Franka Lisice kreće biciklijada „Put vjetra, put Oluje” od Zadra do Knina, a u osam sati će zasvirati budnica na gradskim ulicama i trgovima. U devet sati ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju bit će položeni vijenci i zapaljenje svijeće.

U 11 sati s Branimirove obale kreće motoristički defile „Od Branimira do Zvonimira”.

Večernji dio proslave u Zadru počinje u 20.30, promenadnim koncertom Gradske glazbe ulicama i trgovima, a u 21 sat se u Kneževoj palači otvara izložba fotografija „Sjećanja”, Marijana Gubina i pjesmom klape “Bibinje”.

U 21.30 na Trgu opatice Čike koncert je klape „Bonaca”.

Završni dio proslave je vatromet na zadarskoj rivi u 23 sata.

Dan pobjede obilježava se i diljem Zadarske županije koncertima i prigodnim programom.

U Benkovcu će se tako poslijepodne na šetnici održavati manifestacija “Janjetina/jaretina”, u 21 sat nastupa grupa „Dalmatino”, na rivi u Biogradu koncert priređuje klapa „Kontrada”, u Preku se priprema smotra folklora.

Izvor: HRT Zadar