fbpx

Samo za ljubomorne (i špijune): Brazilci poludjeli za aplikacijom za nadzor partnera

Brazilci, kao i mnogi građani diljem svijeta, ostali su šokirani spoznajom da su i oni meta nadzora američkih tajnih službi. No, dok ih jedan tip nadzora šokira, drugi im se čini sasvim prihvatljiv.

Naime, aplikacija “Rastreador de Namorados” koju reklamiraju kao “privatnog istražitelja u džepu vašeg partnera” i koja se nakratko nalazila u ponudi Google Playa, postala je pravi hit u Brazilu, a riječ je o aplikacija uz pomoć koje jednostavno možete pratiti kretanje svog partnera pa čak i primati kopije poruka koje su poslane s njegovog ili njezinog mobitela. Postoji čak i opcija uz pomoć koje tajno možete prisluškivati razgovore.

“Brazilci su ljubomorni ljudi, to je tako. Naravno da je aplikacija postala popularna”, rekla je novinarima Marcia Almeida koja je svoj brak prekinula zbog muževe nevjere.

Otkad se pojavila u ponudi, skinuta je više od 50 tisuća puta, a Google ju je uklonio jer mnogi tvrde kako je riječ o aplikaciji koja se može koristiti na daleko perfidniji način. I premda se više ne nalazi u ponudi, još uvijek se može skinuti sa službene stranice.

Tvrtka se ograđuje od odgovornosti i tvrdi da je riječ o aplikaciji koja bi se trebala koristiti u svrhu zabave, a prva je uputa prilikom instalacije da aplikaciju morate instalirati uz dopuštenje svog partnera.

Matheus Grijo, 24-godišnji tvorac aplikacije, tvrdi da je ista nastala kao rezultat šale između njega i njegove djevojke, ali dodaje i da je ubrzo shvatio kako je riječ o pravom hitu. Aplikacija je besplatna, ali platite li dva dolara, ikona aplikacije neće biti vidljiva na mobitelu vašeg partnera ili partnerice.

Izvor: Index.hr