fbpx

Sandra Perković svjetska prvakinja!

Sandra Perković je na SP-u u Moskvi postala svjetska prvakinja u bacanju diska. Hicem od 67,99 metara u drugoj seriji Sandra je olimpijskom i europskom naslovu pridružila i svjetski.

U prvoj seriji odmah je bacila spravu na odličnih 67,52, a u drugoj seriji dobacila je još dalje, na 67,99 metara, što je i ostao njezin najbolji hitac večeras u Moskvi. U trećem, petom i šestom pokušaju je kiksala, a u četvrtoj seriji disk je doletio na također odličnih 67,80.

Drugo mjesto senzacionalno je osvojila Francuskinja Melina Robert Michon hicem od 66,28 metara u zadnjoj seriji, što je njezin najbolji rezultat karijere i francuski nacionalni rekord. Kubanka Yarelys Barrios je daljinom 64,96 došla do brončanog odličja.

Ovim trijumfom Sandra Perković osvojila je sve što se može osvojiti u svijetu atletike, prošle godine bila je olimpijska pobjednica u Londonu, a dvaput je bila europska prvakinja – 2010. u Barceloni i 2012. godine u Helsinkiju. Također, ove godine uzela je zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, a već je i osigurala drugu ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi.

Izvor: HRT Zadar