fbpx

Skroče: Ne znam zašto je došlo do predstavljanja

Nadzorni odbor Košarkaškog kluba Zadar u srijedu je na Višnjiku sastančio do 22.30. Po završetku sastanka članovi NO-a nisu imali što za reći, što i ne iznenađuje, jer je novonastala situacija doista za rubriku “bez komentara”. Branko Skroče, sportski direktor, ipak nije bježao od pitanja novinara.

– Prije redovitog sastanka Nadzornog odbora, zvao sam Trifunovića samo da mi potvrdi pomoćnike i još neke formalnosti, a on mi je priopćio da ima problem sa savezom i to je to. Ispalo je da je podcijenio svoje obveze u Ljubljani. Ne znam je li mislio da će ih lako riješiti ili je u pitanju nešto drugo – ispričao je Skroče kako je saznao da čovjek, kojega je i sam dan ranije predstavio, ipak neće biti trener Zadra.

Što je na to rekao NO?

– Svi su šokirani njegovom odlukom. Mislili smo da je stvar dovedena do kraja, a očito nije.

Zašto je opet objavljeno da Zadar ima novog trenera prije nego što je s njim potpisan ugovor?

– Na to sam posebno ljut, jer nisam tražio da tu večer dođu novinari. Odmah sam pitao čemu press konferencija dok ne potpišemo ugovor. Ispalo je da je to gotovo pa se objavilo. Doista ne znam zašto je došlo do tog predstavljanja – kaže Skroče.

Na sastanku u srijedu nije bilo govora o tome tko će biti novi trener. Postoji li mogućnost da ostanu Ante Matulović, kao šef stručnog stožera i Rajko Vidaković, dosadašnji pomoćnici, koji trenutno vode treninge?

– Ne znam. Jedino što je sigurno je da, s obzirom da više nemamo vremena za kalkuliranje i traženje, moramo pod hitno donijeti odluku o novom treneru. Treba razgovarati s ljudima i što prije odlučiti.

Postoji li mogućnost da i prije dolaska novog trenera dođe poneko prijeko potrebno pojačanje?

– Vjerojatno ne. Imali smo prijedlog ugovora jednog razigravača, ali ako ga trener ne bude htio, bilo bi neozbiljno investirati novce u nešto, što ne bi zadovoljilo budućeg trenera.

Nakon svega ovoga o dojmu, kojega klub ostavlja u javnosti, bespredmetno je pričati.

– Jako čudna situacija. Nije trebalo doći do te “pressice”, ne znam kako jest. Očito nismo izvukli pouke iz situacije s Nazorom. I tada sam rekao da je usmeno dogovoreno, ali nije potpisano pa se objavilo. Isto je bilo i u ovom slučaju.

 Izvor: Zadarski list