fbpx

Tko će vratiti milijun i 200 tisuća kuna ?

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Biograda žustra rasprava razvila se zbog povećanja zaduženja na 6 milijuna kuna za izgradnju kanalizacijskog sustava u istočnom dijelu grada. Sukladno ovoj odluci izglasan je i treći rebalans ovogodišnjeg proračuna, a glavne kritike vladajućima uputio je oporbeni vijećnik Ivan Babara. Zašto se sada zadužujemo za još milijun i 200 tisuća kuna pita Babara i tko će to na kraju platiti ?

Naime, radi se o projektu za koji su preko mjerodavne državne agencije odobrena sredstva iz IPARD-a u iznosi od 4 milijuna i 800 tisuća kuna.

“Kakvi su to stručnjaci koji ne znaju napraviti jedan financijski elaborat, onda s druge strane, nama će IPARD vratiti 4 milijuna i 800 tisuća kuna, a što je s milijun i 200 tisuća kuna, tko će to vratiti?, tako se ne vodi mali obrt, a kamoli ova investicija.” – rekao je vijećnik Babara.

“Projektant je tako napravio, nismo mi ni stručni ni pametni, a uče i sami projektanti, nema šale s europskim fondovima, morate napraviti projekt kako treba, greške ćemo platiti mi, ovih milijun i 200 tisuća kuna to je za kamate i za potencijalno nove troškove.” – odgovorio je gradonačelnik Ivan Knez.

 Izvor: HRT Zadar