fbpx

Tko je jamio, jamio je: Luka Rajić patentira lijekove

Bivši vozač kamiona, kralj mlijeka i proizvođač švicarske čokolade, Luka Rajić ima ambiciozne planove sa svojom farmaceutskom tvrtkom PharmaS.

Nedavno je smijenio cijelu upravu svoje farmaceutske kompanije, u koju je dosad uložio oko 380 milijuna kuna i predsjednikom uprave imenovao Jerka Jakšića, dotad glavnog direktora za Hrvatsku generičke farmaceutske kompanije Alvogen, koja posluje u više od 20 zemalja.

PharmaS, prema navodima kompanije, u prvom kvartalu ima rast prihoda od gotovo 50 posto, trenutačno u cijeloj regiji ima vise od 80 registriranih generičkih lijekova od čega u Hrvatskoj gotovo 30, a ubuduće se očekuje proširenje poslovanja na OTC segment, odnosno lijekove za koje nije potreban recept.

“Naša je ideja ući u široko područje dodataka prehrani i OTC lijekova, gdje možemo stvarati brandove, što kod lijekova na recept nije moguće. Za ulazak u consumer healtcare segment, a riječ je o širokom rasponu proizvoda za kojima postoji velika potreba, PharmaS se priprema već neko vrijeme. Prvi proizvod koji su razvili naši stručnjaci na tržištu će biti do kraja godine. Dosad smo razvili tri vlastita proizvoda, a ovaj prvi je u fazi registracije.“ kazao je jakšić u intervjuu za banka.hr.

Izvor: Index.hr