fbpx

U pet dana Silba tri puta ostala bez katamaranske veze

Lukin je istaknula kako od Agencije traže da se brodara koji održava brzobrodsku liniju broj 9141 upozori na krajnju nekorektnost, bahatost, aroganciju, nerazumijevanje i nesusretljivost, a kako bi se osiguralo normalno održavanje linije

Da nije tužno, bilo bi smiješno! U pet dana, 9., 12. i 14. kolovoza 2013., katamaran „Novalja”, koji plovi na brzobrodskoj liniji broj 9141 Pula – Unije – Susak – Mali Lošinj – Ilovik – Silba – Zadar, nije uplovio u luku Silba.

Kako nas je obavijestila Ana Lukin, predsjednica Mjesnog odbora Silba, 9. kolovoza katamaran je pri isplovljavanju iz Zadra u 16 sati uredno ukrcao putnike s kupljenim kartama za Silbu, ali ispred luke, oko 17.20 sati, zapovjednik broda odlučio je ne pristati na Silbi zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta te je nastavio plovidbu prema Malom Lošinju.

U ponedjeljak 12. kolovoza, u 7 sati, katamaran „Novalja” zbog kvara nije isplovio iz Pule prema Zadru, što znači da su ponovno bili zakinuti i putnici za Silbu, a nije omogućena alternativna veza od Pule do Malog Lošinja kako bi s trajektom „Bartol Kašić” mogli stići na Silbu (isplovljava u 16.30 sati iz Malog Lošinja).

 Izvor: Zadarski list