fbpx

U ponedjeljak dolaze “Anđeli Babilona”

Iako je radnja ovog kazališnog komada jednostavna, likovi iz predstave mogu se pronaći u političkom životu naše zemlje, a groteskne situacije nisu nimalo neuobičajene

Dragon teatar nakon odigrane komedije “Buža” i predstave za djecu “Sirena Mariola”, nastavlja sa svojim ljetnim večerima igranjem predstave “Anđeli Babilona” u ponedjeljak 19. kolovoza, u dvorištu iza OŠ “Petar Preradović”.

Projekt Dragon teatra, nastao u režiji Maje Šimić, oduševljava publiku satiričnim likovima, komičnim situacijama, ali i glumačkom družinom.

“Naime, nakon što je otkrivena gradonačelnikova nepismenost, a narod izašao na ulice u znak protesta, gradonačelnik želi u što kraćem roku naučiti čitati i pisati. U tome mu pomaže mladi profesor filozofije koji štrajka glađu jer ne može postati akademik, ali gradonačelnik će mu pomoći na tom putu, ukoliko ga nauči čitati i pisati. U predstavi se pojavljuje i lik drugog, starijeg profesora koji je nekoć bio entuzijast kao i mladi profesor. Stariji profesor s godinama se pretvorio u gradonačelnikovog poslušnika, podilazeći mu u svemu, pa i u njegovom neznanju, uvjeravajući mlađeg profesora u točnost gradonačelnikovih posve krivih tvrdnji.

Iako je radnja ovog kazališnog komada jednostavna, likovi iz predstave mogu se pronaći u političkom životu naše zemlje, a groteskne situacije nisu nimalo neuobičajene, što publici ovaj komad čini još bližim.”

Uloge tumače Milan Miočić-Stošić, Vinko Radovčić, Sanja Zalović, Miro Pucar, Mimi Zadarski.

Izvor: Zadarski list