fbpx

Uskok preko ruleta peteraca do prve titule

Šesto izdanje Vaterpolskog amaterskog kupa antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija preksinoć je nakon 20 dana natjecanja stiglo do konačnog rješenja pitanja pobjednika. Nakon što je odigrano ukupno 36 utakmica, što po skupinama što u razigravanju, na kojima je nastupilo 16 momčadi i sveukupno oko 250 vaterpolskih amatera doznala se najbolja momčad koja je na kraju podigla pobjednički pehar.

To je pošlo za rukom momčadi Uskoka koja je nakon lanjskog izgubljenog finala uspjela ove sezone doći do titule nakon jako uzbudljive i neizvjesne finalne utakmice protiv Nesvrstanih.

Bilo je to finale za “prste polizat”, jer je pobjednik odlučen u 12-oj seriji ispucavanja peteraca konačnim rezultatom 12:11, nakon što je osnovni dio završio s 4:4. Bio je to dvoboj koji je od početka slutio na neizvjesnu završnicu, a o tvrdoći svjedoči podatak da je nakon prve tri četvrtine palo svega tri gola. Nesvrstani su bolje otvorili i poveli 1:0, golom Škulića. U drugoj četvrtini jedini gol su zabili Uskoci i to preko Ive Miletića. U trećoj dionici su Nesvrstani ponovno poveli golom Bojmića, a onda je u posljednjih pet minuta uslijedila prava golijada začinjena preokretima. Ponestalo je snage jednima i drugima te je postalo teško obranama sačuvati mreže kao u prve tri četvrtine. Uskok je doduše preokrenuo brzo rezultat s tri brza gola. Jeličić, pa Knez i na kraju Kucelin donijeli su im prednost od 4:2 te se činilo da će stečeno kapitalno vodstvo sačuvati do kraja.

Ipak Nesvrstani su uspjeli izvući posljednje atome snage te preko Škulića, pa Bojmića poravnavavaju rezultat na 4:4.

Otišlo se na izvođenje peteraca, po pravilima 10 serija penala. Odluka je pala u 12-oj seriji kad je Kovačević obranio Kulišu peterac, a Brane Lukačić poslao loptu iza Kotlara u mrežu. Tada je nastupilo klasično vaterpolsko slavlje skakanjem svih igrača i navijača pobjedničke momčadi u more.

U utakmici za treće mjesto slavili su Sukošanci protiv Il Padrina nema labavo rezulatom 3:1.

Izvor: Zadarski list