fbpx

Uskoro sanacija gradske vijećnice i stare zgrade Kazališta lutaka

Vrlo često, gradski vijećnici su zasjedali u kaputima, sve donedavno kad je taj problem uspješno riješen. No pojavio se problem s vlagom

Zadarska gradska vijećnica uskoro će u sanaciju. Zdanje izgrađeno kao aneks postojećoj vijećnici, zgotovljeno je 80-ih godina prošlog stoljeća za potrebe tadašnje Skupštine općine Zadar.

Danas je to, ipak prevelika prostorija koja je niz godina imala problema s grijanjem i klimatizacijom. Vrlo često, gradski vijećnici su zasjedali u kaputima, sve donedavno kad je taj problem uspješno riješen. No pojavio se problem s vlagom te je utvrđeno da prokišnjava krov. Posao na sanaciji krova dobio je Građevinski obrt „Izgradnja Popovački” vl. obrta Mije Popovačkog iz Vojnića. Vrijednost radova iznosi 124.998,75 kuna s PDV-om, po odredbama ugovora, krov treba sanirati u roku 30 dana od početka radova. No zbog aktualne zabrane građenja u turističkoj sezoni, s radovima će se morati pričekati do jeseni.

Na drugoj strani grada, u Jazinama, Grad je pokrenuo sanaciju zgrade starog Kazališta lutaka. U Gradu Zadru kreću u nužnu sanaciju i uređenje dijela stubišta Kazališta lutaka Zadar, a ugovorena vrijednost radova iznosi 80.825 kuna s uračunatim PDV-om. Sanaciju će izvršiti tvrtka Bonac d. o. o. iz Donjeg Kneginjca, a natječaj obuhvaća radove rušenja i čišćenja, zidarske radove, ličilačko-bojadisarske radove i stolarske radove.

 Izvor: Zadarski list