fbpx

Vrhunski svjetski majstori okupili se u Zadru

Zadarski plesni ansambl već četvrtu godinu za redom organizator je zanimljivih plesnih radionica, a drugu godinu zaredom u Zadru je gostovala Hanna Hegenscheidt, certificirani predavač Klein tehnikeTM

U moru različitih događanja koja se u Zadru odvijaju u ljetnim mjesecima prošlog tjedna gotovo nezapaženo održane su radionice namijenjene plesačima i umjetnicima. Zadarski plesni ansambl već četvrtu godinu organizator je zanimljivih radionica, a drugu godinu zaredom u Zadru je gostovala Hanna Hegenscheidt, njemačka koreografkinja i plesačica te certificirani predavač Klein tehnikeTM.

– Plesnu scenu u Hrvatskoj nekako čini okosnica Zagreb – Pula – Zadar. Zadarski plesni ansambl želi raditi interesantne stvari tijekom ljeta. Ove radionice su namijenjene općenito za izvođače, dakle nije riječ samo o plesačima, istaknula je Petra Hrašćanec, uz Josipu Štulić i Sanju Petrovski organizatorica navedenih radionica. Kroz šest dana umjetnici različitih disciplina imali su priliku sudjelovati u cjelodnevnim intenzivnim radionicma Klein tehnikeTM i plesne improvizacije.

Klein tehnika je “bodywork”, osmišljena kako bi potpomogla zdravo kretanje i prevenciju ozljeda različitih stilova kretanja.

Organizatori ističu potporu Turističke zajednice Grada Zadra, Zadarske Županije i Grada Zadra, a posebno ih veseli što Turistička zajednica daje smještaj već treću godinu zaredom.

Izvor: Zadarski list