fbpx

Zbog silovanja zatvor, zbog ropstva ponovno suđenje

Državljaninu BiH (32) sudit će se ponovno zbog držanja maloljetnice u ropstvu, dok mu je presuda za silovanje u trajanju od šest godina zatvora potvrđena. Tridesetrogodišnjak se nalazi u pritvoru još od kraja veljače 2011. godine
Godinu dana nakon što je sudac Županijskog suda u Zadru Boris Radman 32-godišnjeg državljanina BiH nepravomoćno osudio na deset godina zatvora zbog silovanja i držanja maloljetnice u ropstvu, Vrhovni sud RH djelomično je potvrdio presudu. Sudsko vijeće je potvrdilo kaznenu sankciju koja se odnosila na silovanje u trajanju od šest godina zatvora, no dio koji se odnosio na ropstvo Vijeće je ukinulo i vratilo na ponovno suđenje i to pred izmijenjenim sudskim vijećem. U ponovljenom postupku 33-godišnjaku će suditi sudac Boris Babić.

Slučaj držanja maloljetnice u ropstvu otkriven je krajem veljače 2011. godine, nakon što je ona uspjela stupiti u kontakt s majkom, koja je potom o svemu izvijestila zadarsku policiju. U istrazi je utvrđeno da je muškarac djevojku, iz okolice Bihaća, prethodno namamio u Zadar gdje je radio i imao prijavljeno boravište. Obećao joj je brak, ali ju je i slagao da ima svega 25 godina. Znajući da djevojka živi u siromaštvu od njezine je majke zatražio dozvolu da je oženi, poklonivši joj 50 eura i bombonijeru.

 Izvor: Zadarski list