fbpx

Antonio Barišić u petak u Znanstvenoj knjižnici

Udruga Zadarskih pisaca ZaPis organizira književnu večer s mladim piscem, dobitnikom ovogodišnjeg Kiklopa, književne nagrade, za debitantski roman godine. Antonio Barišić šibenski je pisac, a gostovao je i na zadarskom festivalu Kalibar prije nego što je dobio ovu nagradu. ZaPis će ga ugosziti u dvorani Znanstvene knjižnice u prizemlju, u petak u 18 sati.

Antonio Barišić će predstaviti svoj roman “Srest ćemo se opet” (Jesenjski i Turk, 2013.) za koji je dobio Kiklopa.

Roman Antonija Barišića priča je o revoluciji koju su poveli očevi da bi im ona pojela djecu, ali i priručnik za razumijevanje traume generacije pregažene događajima što su preko granice boli preveli one kojima se, kako kaže Mile Kekin, život činio kao švedski stol. “Srest ćemo se opet” opisuje mladost nekadašnjih dječaka na pragu muškosti kojima bi danas, dvadesetak godina poslije, bilo lakše da nema sjećanja.

Knjigu će uz autora predstaviti urednik Emir Imamović Pirke, a večer će moderirati Želimir Periš.

O romanu je Emir Imamović Pirke napisao:

“Krešo i Branko su mogli, evo danas, biti u krizi srednjih godina… Ili igrati balote u predvečerje, pa poslije na nekoj šibenskoj teraci piti gemišt i mudrovati o nivou vlažnosti gradela pri pečenju ribe. Mogli su vraćati kredite u švicarcima, boriti se sa nikotinskom ovisnošću ili raspravljati o tome tko je bolji: Messi ili Ronaldo. Mogli su svašta, samo da ih povijest nije uhvatila nespretne i naivne, pa ih sažvakala i ispljunula na dvije strane i u dva svijeta. Mogli su… Samo da nisu bili Hrvat i Srbin u onim godinama kada je to bilo prokleto važno.”

Izvor: Zadarski list/ZADARdanas