fbpx

Kobna pogreška: Liječnici 10-godišnjoj djevojčici ubrizgali ljepilo u mozak!

10-godišnja djevojčica iz Essexa kojoj su liječnici oštetili mozak dobit će odštetu od 2.8 milijuna funti. Tragičan slučaj dogodio se još prije tri i pol godine kada je Maisha Najeeb otišla u bolnicu da bi izliječila problem s venama i arterijama, ali su joj doktori greškom u mozak uštrcali ljepilo.

Maisha Najeeb podvrgnula se liječničkom zahvatu kako bi izliječila isprepletene vene i arterije. Zahvat je to u kojem se koriste posebna boja i posebno ljepilo za regulaciju začepljenja. No, tijekom postupka došlo je do komplikacija, jer su joj liječnici u arteriju u mozgu greškom ubrizgali ljepilo.

Zbog liječničke nepažnje i nesmotrenosti mlada Maisha imat će velika oštećenja tijekom cijelog života. Bolnica sada, iako novac nije nikakva kazna za ovu kobnu pogrešku, ovoj 13-godišnjoj djevojčici mora isplatiti 2.8 milijuna funti i još 383.000 funti godišnje dok ne napuni 19 godina. Nakon toga taj će iznos biti uvećan i iznosit će 423.000 funti godišnje do kraja njezina života.

Obitelj slomljena, kao i snovi djevojčice

Obitelj djevojčice je neutješna, slomljena i ogorčena, te čine sve što je u njihovoj moći da olakša Maishi život.

“Njen je život potpuno uništen. Njeni snovi su slomljeni. Nadam se da će njen slučaj biti lekcija svima te da se nikome više nešto slično neće dogoditi”, rekao je njen otac Sadir.

Novac koji će dobiti bit će utrošen na njenu rehabilitaciju.

Izvor: net.hr