fbpx

Ne možemo igrati ispod 60 poena

Nakon što je prvi put ove sezone pao na dno ABA lige, Zadar ima priliku da dvjema uzastopnim pobjedama izbriše velik dio loših stvari, koje su mu se događale proteklih tjedana. Ako bi momčad Hrvoja Vlašića sutra uspjela otrgnuti dva boda Mega Vizuri, a onda ih potvrditi domaćom pobjedom protiv Krke sljedeći tjedan, Višnjik bi ponovno zapljusnuo val optimizma.

– Već dugo nam se ne događa ništa dobro. Jedna pobjeda bi značajno promijenila stvari. Napunila bi nas samopouzdanjem i dala nam sigurnost za sljedeće utakmice – kaže trener Zadra uoči gostovanja u Smederevu, gdje je momčad otputovala rano jutros.

Je li se što pomaklo po pitanju dovođenja novog razigravača?

– Za sada ništa.

Kada je riječ o realizaciji, zabrinjavajuć je podatak da Zadar već tri utakmice u nizu nije postigao 60 poena. Ipak, Mega Vizura ne igra tako čvrstu obranu kao Budućnost, Cedevita i Partizan pa bi barem s te strane sutra trebalo biti malo lakše.

– Problem je velik. S takvom efikasnošću vrlo je teško dobivati utakmice. Doduše, Mega je drugačiji profil momčadi od prethodne tri, ali definitivno moramo podići realizaciju. Svaki trening radimo na tome. Mora narasti najmanje deset poena. Ne možemo igrati ispod 60, to je neprihvatljivo u današnjoj košarci.

Izvor: Zadarski list/ZDanas