fbpx

OPREZ: Prometni znak kod Uskoka u sredini biciklističke staze

Prometni znak usred biciklističke staze na Obali kneza Trpimira vješto je, u zadnji čas, izbjegao jedan naš slušatelj. Vratio se, kako kaže, na “mjesto prometnog zločina” s fotoaparatom, a nama poslao mail pod naslovom “Pouzdan putokaz budućnosti”

Slušatelj koji je htio ostati anoniman upozorava zadarske bicikliste na prometni znak kod Uskoka. Stup se nalazi točno u sredini biciklističke staze. Pita, jeste li takvo što vidjeli igdje drugdje? Prenosimo njegov komentar:

Nekim „stručnjacima“ nikad nije dosadno, a nije im bilo dosadno ni u obrazovnim ustanovama koje su, izgleda, više obilazili nego pohađali jer kako drukčije protumačiti ovakve uratke kojima dokazujemo da smo neuki, lijeni, bahati, bezobzirni, bezobrazni…

Ipak moram priznati da je estetska komponenta ovog uratka razrađena do najsitnijih detalja, a i sama izvedba doima se pomno promišljenom. Vrhunska preciznost u izradi odaje nam i umješnost graditelja koji ne koriste samo staru prokušanu metodu „odoka“, već barataju i modernim alatima i pomagalima.

Izbori su divna stvar samo šteta što nisu bar svaki “stađun” jer možda bi biciklisti napokon dobili nešto što bi imalo obilježje biciklističke staze. Ovako je to samo poligon za treniranje strogoće i ozakonjeni harač.

Priča o i oko biciklističkih staza živi jedino kao predizborna priča, a traje točno onoliko koliko je potrebno da se boja, kojom je označena, na asfaltu osuši.

Izvor: HRT