fbpx

Partizan u mislima, novi igrač na vidiku

Niz od četiri poraza i slabe igre na posljednjih nekoliko utakmica uzburkale su vode na Višnjiku. Očito su i u klubu shvatili da će u ovakvom sastavu Zadar teško izboriti ostanak u regionalnoj ligi pa se krenulo u potragu za još jednim novim igračem. To se, dakako, neće realizirati prije dvoboja s Partizanom (ponedjeljak, 18 sati), ali bi se moglo tijekom sljedećeg tjedna. S tim pojačanjem (ako bi doista bilo pojačanje) i povratkom Ive Ivanova, koji je još daleko od prave forme, ali sama njegova prisutnost na treninzima momčadi mnogo znači, Zadar bi mogao s malo više optimizma gledati prema naprijed.

CSKA pa Zadar

A prvo što slijedi je dvoboj s drugoplasiranom momčadi lige i jedinim ABA ligašem, koji je izborio drugi krug Eurolige ove sezone. Partizan večeras od 20,45 u beogradskoj Kombank Areni dočekuje moskovski CSKA, te će pokušati doći do prve pobjede u ovoj fazi natjecanja, s obzirom da je prva dva susreta izgubio od Real Madrida kući i Bayerna u Munchenu.

– Jedna pobjeda u TOP 16 bila bi velik uspjeh, ali mi ćemo u svakoj utakmici pokušati osvojiti bodove. Pa tako i protiv CSKA, koji spada među najjače momčadi u Europi – rekao je Duško Vujošević, koji se u prošlom kolu ABA lige vratio na klupu nakon stanke zbog zdravstvenih problema.

Zanimljivost vezana uz dvoboj Zadra i Partizana je da Beograđani neće, kako je to običaj, doći dan prije, nego na sam dan utakmice u jutarnjim satima. Može se to protumačiti i kao svojevrsno podcjenjivanje, no sasvim sigurno u taboru “crno-bijelih” ne misle tako i ništa neće prepustiti slučaju. Jer, kolika god je razlika u kvaliteti, i oni su svjesni činjenice da nikada nisu pobijedili u dvorani Krešimira Ćosića.

Niz dvoboja za ostanak

Međutim, treba reći i to da Partizan u Zadru nikada nije bio toliki favorit, koliki će biti u ovom dvoboju. Ne samo zato što ima kvalitetniju momčad, nego i zbog velikih problema koje su Zadrani do sada imali protiv klubova iz vrha tablice. O tome najbolje govori podatak da nisu pobijedili nijednu momčad s pozitivnim omjerom. Dvaput su gubili od Cedevite i Budućnosti, a po jednom od Crvene zvezde, Partizana, Igokee i Cibone. Dakle, da bi u ponedjeljak osvojila dva boda, momčad Hrvoja Vlašića morat će odigrati daleko najbolju utakmicu sezone. Je li za to spremna, veliko je pitanje. O tome će nešto danas reći i sam trener na konferenciji za novinare. A o tome koliko bi Zadru značila eventualna pobjeda, suvišno je govoriti, pogotovo imajući u vidu da u ovom kolu posljednjeplasirani Široki, koji ima bod manje, dočekuje Szolnoki Olaj. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će proći okršaj Krke i Mega Vizure, dviju momčadi koje imaju bod više od Zadra. Jer Zadrani će u sljedećem kolu gostovati upravo u Smederevu, a nakon toga dočekati sastav iz Novog Mesta.

Izvor: ZL