fbpx

PU ZADARSKA: Prioriteti su sigurnost u prometu, aktivnosti na suzbijanju vršnjačkog nasilja, zlouporabu alkohola kod mladih

Danas, 28. siječnja, u Policijskoj upravi zadarskoj održana je redovita konferencija za novinare s temom stanja sigurnosti na području policijske uprave u prošloj godini, na kojoj je novinarima predstavljen i pilot-projekt novog ustroja i načina rada policijskih postaja III kategorije.
Na konferenciji su, osim načelnika policijske uprave Nevena Paškalina, novinarima o rezultatima rada i stanju sigurnosti govorili voditelj Službe policije Ante Kulaš i voditelj Službe kriminalističke policije Zrinko Perica.

Voditelj Službe policije Ante Kulaš iznoseći statističke pokazatelje za prošlu godinu istaknuo je smanjenje broja ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba u prometu te naveo da je to nastavak pozitivnog trenda u proteklih nekoliko godina.

Kulaš je za tekuću godinu najavio aktivnosti radi poboljšanja sigurnosti u prometu, aktivnosti na suzbijanju vršnjačkog nasilja i pojava povezanih uz zlouporabu alkohola kod mladih te pripreme za nadolazeću turističku sezonu.
Voditelj Službe kriminalističke policije Zrinko Perica iznio je brojčane pokazatelje kriminaliteta za prošlu godinu i pojasnio trendove u kretanju kriminaliteta.

Nakon izlaganja voditelja službi, načelnik Neven Paškalin je izdvojio činjenicu smanjenja broja razbojništava i smrtno stradalih u prometu te zaključio da nam brojčani pokazatelji i drugi parametri ukazuju na povoljno stanje sigurnosti. Iznijevši podatke o broju prekršaja i prijavljenih počinitelja izrazio je zadovoljstvo što, unatoč velikom boju turista i brojnim javnim okupljanjima, nismo zabilježili težih oblika narušavanja javnog reda i mira, niti napade na strane turiste. Novinarima je predstavio glavne pravce djelovanja Policijske uprave zadarske za ovu godinu te predstavio preventivne projekte ove uprave.

U drugom dijelu konferencije novinarima je predstavljen pilot projekt reorganizacije policijskih postaja III kategorije i to policijskih postaja Benkovac, Biograd, Pag, Obrovac i Gračac koji bi trebao započeti u veljači.

ZDanas