fbpx

Šefica zadarske Porezne uprave: “Podaci s kojima smo raspolagali o tvrtki VOX ne podudaraju se s onima u predstečjnoj nagodbi”

Pročelnica Porezne uprave Zadar, Stoja Mučaji, tvrdi kako je meta medijskih napada Rene Sinovčića preko medijske kuće VOX i drugih medija u njegovom vlasništvu. Razlog napada na nju i još nekoliko kolega je predstečajna nagodba u kojoj je Sinovčiću oprošteno 53 milijuna kuna. Predsjednik nadzornog vijeća bio je Branko Šegon, pomoćnik Slavka Linića i glavni akter istoimene afere.

“Od 9. prosinca do 17. siječnja bilo je devet užasnih članaka o meni”, izjavila je Mučaji za HRT i dodala da joj nije jasno kako se državni odvjetnik Bajić “ne pita tko je Mučaji i zaslužuje li ona raditi u poreznom tijelu?”.

Značajni iznosi

Mučaji je kazala kako su napadi na nju počeli pred kraj stečajne kuće VOX.

“Primijetila sam da neki ipak podaci s kojima sam ranije raspolagali u odnosu na objavljeno u predstečajnoj nagodbi nisu podudarni”, objasnila je Mučaji i dodala da su raniji poznati podaci o potraživanjima Rene Sinovčića prema društvu VOX nestali te da se pojavila treća osoba.

“To su značajni iznosi”, kazala je Mučaji i napomenula da se Sinovčić obrušio i na njenu kolegicu koja radi u odjelu nadzora, a kojoj je i otvoreno prijetio. Kazala je i da je to prijavila PU zadarskoj.

Prije gotovo 14 godina Mučaji je preživjela pokušaj ubojstva. Kaže kako je za to odgovorna ista grupa koja ju i dan danas napada.

“Igrom slučaja sam ostala živa. To je ista grupa, to je isti cilj. Njima je jedino cilj da mene eliminiraju iz poreznog tijela jer znaju da sa mnom ne mogu pregovarati na način na koji su naučili”, pojasnila je Mučaji za HRT.

Sinovčić tvrdi da je bolesna

Napominje kako su u taj pokušaj ubojstva bili uključeni pojedinci koji se i sada nalaze u grupi koja ju napada. O imenima nije htjela, kazala je samo da će kazati što zna tamo gdje to i treba otkriti.

Sinovčić za Mučaji tvrdi da je bolesna te da “za to ima papire”. Optužio ju je da je kršila zakon jer je zahtijevala da se dugu od 8 milijuna kuna pridoda i četiri milijuna kuna osobnog duga.

Izvor: Index.hr/ZADARdanas