fbpx

Snješko za sada zaobišao Zadar

Iako su neki meteorološki portali (poput onog norveškog meteorološkog instituta, kažu, pouzdanog i točnog) najavljivali snijeg u Zadru ovoga utorka, Zadrane je probudila kiša.

Za državne, županijske i lokalne – tvrtka Ceste Zadarske županije osigurala je 1.600 tona soli. Spremna je i sva potrebna mehanizacija, tvrdi šef zimske službe inženjer Mišo Barešić. Glavnina snaga, kaže, uvijek je u Obrovcu i Gračacu – jer se na tim područjima očekuje i najveći snijeg.

” Što se tiče grada Zadra naša firma Ceste Zadarske županije održava D-306 od Trgovinskog centra SuperNova do Žmirića i dalje prema Viru. D-407 od Merkatora prema Tvornici kruha preko JaJina pa dalje prema trajektnoj luci do Pozdrava suncu i natrag prema Općoj bolnici do zadarskog kolodvora. Održavamo i D-8, brze četverotračne ceste prema Bibinjama i Crnom “

Osim cesta, opasni mogu biti i zaleđeni nogostupi. Zadarska Čistoća također ima plan rada u slučaju snijega. Više od 50 djelatnika najprije će ledenu koru skidati s ulica i trgova Poluotoka, a potom na frekventnijim gradskim pravcima. Tehnički direktor Čistoće Zadar dodaje kako će im na pomoći biti i multi-univerzalni strojevi

” koji inače služe za pranje i čišćenje javnih površina, na koje se mogu montirati nadogradnje, dvije male ralice i dvije male posipačice soli”.

Službe su spremne, ali su mnogi Zadrani nespretni i nespremni za led i snijeg, pa preporučujemo našim starijim slušateljima da ukoliko snijega bude, ne izlaze iz kuće.

Izvor: HRT/ZDanas