fbpx

SRAMOTNO: Mediji Rena Sinovčića nazivaju “kurvama”, “pijancima”, “narkomanima” sve osobe koje istražuju poslovanje njega i njegovih poslovnih suradnika

Zbog predstečajne nagodbe zadarske tvrtke VOX, vlasnika Rene Sinovčića, zaredali su napadi na novinare i djelatnike porezne uprave, i to u medijima kojima je on vlasnik. Prozvani su svi oni koji propituju postupak. Nagodbu u kojoj su Sinovčiću oproštena 53 milijuna kuna kao predsjednik Savjetodnevnog vijeća vodio je pomoćnik ministra financija Branko Šegon. To je slučaj učinilo posebno zanimljivim.

Zadarski tajkun Reno Sinovčić u svojem je tjedniku nasrnuo na novinarku Suzanu Bandić nakon teksta o zadarskim poslovima Linićeva pomoćnika Branka Šegona. Šegon je, tvrdi novinarka, godinama blisko surađivao s poznatim zadarskim poduzetnicima Zdenkom Zrilićem, Zvonimirom Nižićem te Renom Sinovčićem.

[vsw id=”gCMxN_y6dsw” source=”youtube” width=”550″ height=”344″ autoplay=”no”]

Sinovčić je vlasnik nekoliko zadarskih medija. Oni koje putem njih napada tvrde da to čini jer su mu se usprotivili. Pod medijskim napadima zbog VOX-ove predstečajne nagodbe trenutačno je i šefica zadarske porezne uprave Stoja Mučaji.

Tvrtka Vox je zbog golemih gubitaka pokrenula predstečajnu nagodbu. Kad su tijekom nagodbe dugovi VOX-a preko noći narasli na 77 milijuna kuna, poreznici počinju sumnjati. U Sinovčićevim medijima objavljeno je devet tekstova protiv Mučaji.

No kaznenu prijavu protiv Sinovčića podnijela je i Mučaji jer je prijetio njezinoj kolegici iz porezne uprave zbog predstečajne nagodbe VOX-a. Mučaji je zahtijevala da se tijekom nagodbe, osim osam milijuna duga za poreze i doprinose, obračuna i više od četiri milijuna Sinovčićeva osobnog poreznog duga za koji je već dosuđena ovrha. Budući da zahtjev nije prošao, poreznica se žalila. Reno Sinovčić odbacuje sve optužbe.

U predstečajnoj nagodbi, u kojoj je aktivno sudjelovao Branko Šegon, Sinovčićev dug smanjen je za 53 milijuna kuna.

U prvom videu pogledajte prilog iz Dnevnik 2 , a u drugom razgovor sa šeficom zadarske porezne uprave Stojom Mučaji.

Video reportaže možete pogledati OVDJE

Izvor: HRT/ZADARdanas